Antena 3 CNN Actualitate Justiție Camelia Bogdan, reacție după excluderea din magistratură: E un mesaj de intimidare

Camelia Bogdan, reacție după excluderea din magistratură: E un mesaj de intimidare

Camelia Bogdan, reacție după excluderea din magistratură: E un mesaj de intimidare
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    15 Feb 2017   •   15:55

Judecătoarea Camelia Bogdan a spus miercuri, referitor la decizia Inspecției Judiciare de a o exclude din magistratură, că acesta este un mesaj ”de intimidare”, potrivit Revista22.ro.

”Dar la noi se dorește marginalizarea acestor idei, se dorește ca infractorii să rămână cu banii neatinși. Se caută tot felul de pretexte. Mesajul este clar de intimidare. Dacă eu sunt sancționată direct cu excluderea din magistratură, în condițiile în care o altă instituție, singura care avea competențe, a decis că nu sunt incompatibilă, se creează premizele ca și în celelalte dosare în care am pronunțat ordine de confiscare să mi se aplice aceeași sancțiune, iar alți judecători să fie descurajați să pronunțe ordine de confiscare. Singura posibilitate pe care o întrevăd este să se verifice dacă nu cumva în sistemul judiciar există o caracatiță care împietează aducerea la bugetul de stat a banilor obținuti prin săvârșirea de infracțiuni. Voi sesiza în acest sens organele de urmărire penală”, a spus judecătoarea Camelia Bogdan.

Pe 8 februarie, CSM a hotărât, printr-o decizie care nu este definitivă, ca judecătoarea Camelia Bogdan să fie exclusă din magistratură. Decizia a venit după ce Secţia pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a discutat speța în care Bogdan a fost acuzată de Mugur Ciuvică de incompatibilitate.

Ședința CSM a avut loc la un an după ce Grupul de Investigații Politice (GIP) a publicat documente care arată că, în timp de judeca dosarul ICA, judecătoarea Camelia Bogdan a primit 10.000 de lei de la Ministerul Agriculturii, parte în dosar. Mai mult, potrivit GIP, judecătoarea a petrecut și un sejur de două săptămâni la Poiana Brașov, tot pe banii ministerului.

După ce s-a întors din sejur, judecătoarea Camelia Bogdan a decis, într-un timp record, în favoarea Ministerului Agriculturii.

 

×
Subiecte în articol: Camelia Bogdan excludere
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close