Antena 3 Actualitate Justiție Ce spune procurorul general al României despre raportul MCV

Ce spune procurorul general al României despre raportul MCV

de S.T.    |    25 Ian 2017   •   15:08
Ce spune procurorul general al României despre raportul MCV

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, miercuri, despre raportul MCV, că autoritățile statului român au obținut progrese foarte bune în lupta împotriva corupției.

„Autoritățile statului român au obținut progrese bune și foarte bune în lupta contra corupției. Remarc unele elemente, cum ar fi acele proiecte de acte normative și care, dacă ar fi adoptate, ar duce la o reconsiderare a aprecierilor pozitive făcute până acum. Nu numai de corupție este vorba, e vorba și de alte genuri de criminalitate(...). Dacă vrem să aliniem la normele constituționale textul conflictului de interese schimbăm mențiunea raporturi comerciale cu raporturi între profesioniști. Lucrurile sunt clare, dar nu umblăm la textul legii pentru a-l face nefuncțional”, a spus Augustin Lazăr.

Comisia Europeană a dat miercuri publicităţii noul raport MCV privind progresele făcute de România în domeniul justiţiei.

În mare, raportul este pozitiv, dar oficialii europeni atenţionează asupra ordonanţelor privind graţierea şi modificarea codului penal. Aceste demersuri nu fac decât să slăbească sau să reducă domeniul de aplicare al infracţiunii de corupţie sau care au reprezentat o provocare majoră la adresa independenţei sau eficacităţii DNA.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close