Antena 3 CNN Actualitate Justiție Cel mai violent criminal din România s-a umplut de bani în închisoare | Kostas Passaris a executat cu sânge rece doi agenți de pază ai unei case de schimb valutar din București

Cel mai violent criminal din România s-a umplut de bani în închisoare | Kostas Passaris a executat cu sânge rece doi agenți de pază ai unei case de schimb valutar din București

A șocat o țară întreagă atunci când a executat, cu pistolul, doi agenți de pază de la o de schimb valutar din centrul Capitalei.

Cel mai violent criminal din România s-a umplut de bani în închisoare | Kostas Passaris a executat cu sânge rece doi agenți de pază ai unei case de schimb valutar din București
Sursa foto: captură YouTube / Gherla INFO
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Dec 2023   •   10:27

După două zile, a fost prins într-o operațiune a Poliției Române, a fost condamnat la închisoare pe viață și a făcut bani pe care este constrâns să-i cheltuiască din spatele gratiilor.

Criminalul grec Kostas Passaris - care a ucis șapte oameni și a comis un șir lung de jafuri armate în Grecia și în România - nu ar duce lipsă de nimic detenție.

El dispune permanent, în contul deschis de Administrația Penitenciarelor, de sume mari de bani, relatează presa națională.

Passaris a vrut să impresioneze o prostituată și a ucis doi agenți de pază

În noaptea de 24 spre 25 noiembrie 2001, Kostas Passaris a ucis doi agenți de pază ai unei case de schimb valutar din Piața Romană.

A fugit atunci cu aproximativ 575 milioane lei.

La momentul faptei comise în țara noastră, grecul era căutat de autoritățile elene, după ce reușise să evadeze folosind un pistol pe care l-a primit de la un deținut român.

Bărbatul evadase de două ori din pușcăriile grecești și avea pe lista victimelor doi polițiști împușcați mortal și alte trei persoane pe care le omorâse în timpul jafurilor comise.

Până la atacul din noiembrie 2001, Passaris mai apucase să mai comită un jaf în Galați, în care n-a împușcat pe nimeni.

Ancheta a relevat că, la momentul dublei crimei din Piața Romană, Passaris era drogat și a încercat să impresioneze o prostituată pe care o cunoscuse recent.

Passaris a dat în judecată statul și a câștigat bani

Prins de polițiștii Serviciului Omoruri, grecul a fost condamnat definitiv doi ani mai târziu la închisoare pe viață și încarcerat la Penitenciarul de maximă siguranță Arad.

De la Arad, Passaris a ajuns și la Gherla și la Craiova.

La Gherla a susținut că a fost persecutat și a dat în judecată statul, câștigând despăgubiri în valoare de 14.000 de euro. El a pretins că ar fi fost legat de pat timp de doi ani, că ar fi avut lumină zi şi noapte în celulă și că a fost privat de intimitate.

Ajuns la Craiova, criminalul s-a profilat drept unul dintre cei mai înstăriți pușcăriași.

În contulul său, administrat de autorități, el ar fi acumulat aproximativ 60.000 de lei, bani virați de către reprezentanța diplomatică a Greciei în România.

Ca deținut, Passaris nu poate cheltui, într-o săptămână, mai mult de trei sferturi din valoarea salariului minim brut pe economie.

Între detaliile vieții sale în pușcărie, se detașează faptul că Passaris ar obișnui să joace jocuri video violente pe consolă, folosind televizorul ca monitor, relatează gandul.info.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close