Antena 3 CNN Actualitate Justiție Cristian Burci a fost reținut de procurori. Omul de afaceri spune că este nevinovat

Cristian Burci a fost reținut de procurori. Omul de afaceri spune că este nevinovat

Cristian Burci a fost reținut de procurori. Omul de afaceri spune că este nevinovat
28 Apr 2016   •   08:30

Omul de afaceri Cristian Burci a fost reţinut în cursul nopţii, în jurul orei 0,20, de către DIICOT - Biroul Teritorial Olt, pentru 24 de ore, şi a fost dus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, după audieri care au durat peste opt ore. 

În timp ce era condus de poliţişti spre arestul IPJ Olt, Cristian Burci le-a spus jurnaliştilor că este "nevinovat". 

Miercuri seara, în acelaşi dosar au mai fost reţinute trei persoane, printre care şi fostul director al SC Romvag SA Caracal, Ion Dinoiu. 

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Olt l-au ridicat miercuri pe omul de afaceri Cristian Burci, într-un dosar în care au fost efectuate patru percheziţii, dintre care una la o redacţie de ziar. Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile au avut loc şi la redacţia cotidianului Adevărul, iar printre suspecţii din dosar se află şi Denisa Turcu - fost administrator special la Adevărul Holding. 

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că membrii acestui grup de criminalitate organizată, prin activitatea desfăşurată din anul 2006 până în prezent, au creat un prejudiciu SC Romvag SA Caracal prin abuz în serviciu şi delapidare în valoare de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei, au mai indicat sursele menţionate. 

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis miercuri AGERPRES, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Olt efectuează cercetări faţă de un număr de zece suspecţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, spălare de bani, instigare la spălare de bani, instigare la evaziune fiscală, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. 

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2006 şi până în prezent membrii grupului infracţional au creat un prejudiciu SC R. S.A, prin săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi delapidare, în valoare de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei, constând în introducerea în circuitele comerciale a unor persoane fizice şi societăţi comerciale la care suspecţii deţineau acţiuni sau erau controlate în totalitate de către persoane apropiate ale acestora. 

Suspecţii au reciclat diferite sume de bani care proveneau din infracţiuni, în cuantum de 18.099.000 euro şi 3.811.756 lei, iar prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile şi evidenţierea în actele contabile sau în alte documente contabile a cheltuielilor care nu au avut la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive au creat un prejudiciu statului român în sumă de 25.646.825 lei. 

Potrivit comunicatului menţionat, procurorii DIICOT - BT Olt, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, au efectuat miercuri un număr de 4 percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a localităţilor Chiajna şi Corbeanca. 

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt - Serviciul de Investigaţii Financiare. 

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale - Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt şi SIAS - IGPR. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale, se mai arată în comunicat. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Cristian Burci
Parteneri
Cod galben de ploi, grindină și vijelii, în prima zi de minivacanță! Avertizarea meteo ANM vizează 17 județe
x close