Antena 3 Actualitate Justiție CSM își va da avizul pe proiectul Ministerului Justiției la sfârșitul lunii septembrie

CSM își va da avizul pe proiectul Ministerului Justiției la sfârșitul lunii septembrie

31 Aug 2017   •   16:52
CSM își va da avizul pe proiectul Ministerului Justiției la sfârșitul lunii septembrie

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit, joi, că va da un aviz pe proiectul Ministerului Justiției de modificare a legilor justiţiei în ultima săptămână a lunii septembrie, după ce va consulta instanţele, parchetele, INM, Şcoala Naţională de Grefieri, Inspecţia Judiciară, precum şi asociaţiile profesionale ale judecătorilor şi procurorilor. 

Potrivit unui comunicat al CSM transmis joi AGERPRES, a fost înregistrat la Consiliul Superior al Magistraturii proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, a Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară şi a Legii nr.317/2004 privind CSM, proiect transmis de către Ministerul Justiţiei în vederea avizării. 

"Calendarul activităţilor interne aferente procedurii de avizare a acestui proiect de act normativ va presupune: consultarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a celorlalte instanţe judecătoreşti şi a parchetelor de pe lângă acestea, a Institutului Naţional al Magistraturii, a Şcolii Naţionale de Grefieri, a Inspecţiei Judiciare precum şi a asociaţiilor profesionale ale judecătorilor şi procurorilor, care sunt invitate să transmită Consiliului Superior al Magistraturii propunerile şi observaţiile pe marginea acestui proiect de lege până la data de 13 septembrie 2017", se arată în comunicatul citat. 

Centralizarea şi analiza propunerilor formulate de instanţe, parchete, celelalte instituţii din cadrul sistemului judiciar şi asociaţiile profesionale de către Direcţia Legislaţie, Documentare şi Contencios din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii se va face până la data de 20 septembrie. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close