Antena 3 CNN Actualitate Justiție Cum s-a autodenunțat Kovesi că a încălcat legea. Deputat PSD: Orice secundă petrecută în aceasta fucție distruge imaginea DNA

Cum s-a autodenunțat Kovesi că a încălcat legea. Deputat PSD: Orice secundă petrecută în aceasta fucție distruge imaginea DNA

Cum s-a autodenunțat Kovesi că a încălcat legea. Deputat PSD: Orice secundă petrecută în aceasta fucție distruge imaginea DNA
27 Oct 2017   •   15:26

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu publică o scrisoare deschisă în care atrage atenția că Laura Codruța Kovesi, în interviul pe care tocmai l-a dat, s-a autodenunțat. Spunând că a fost la Gabriel Oprea acasă, în noapte alegerilor din 2009, în calitate de Procuror General, recunoaște că a încălcat legea.

Întrebată dacă a fost în celebra sufragerie, Kovesi nu neagă nimic. „Eu niciodată nu am încalcat legea. Inerent, în activitatea de reprezentare a unei instituții poți să participi la evenimente private sau publice, unde ești invitat în calitate de reprezentant al acelei instituții”, a declarat Kovesi, care pe vremea aceea, era Procuror General al României.

„Din spusele doamnei Kovesi rezultă că, la Oprea acasă în noaptea alegerilor din 2009, nu s-a dus pe persoană fizică, ci ca reprezentant al ministerului public, în calitate de Procuror General. Caracterul politic al acelei întâlniri este evident”, a spus Liviu Pleșoianu.

Mai mult, deputatul spune că, potrivit legii, „Judecătorii sau procurorii nu au dreptul să facă parte din partide politice și nici să desfășoare sau să participe la activități cu caracter politic. Orice secundă petrecută în aceasta fucție distruge imaginea DNA, distruge imaginea luptei anticorupție”.

Declarațiile Laurei Codruța Kovesi au fost făcute într-un interviu în cadrul interviurilor (web-talks) din cadrul proiectului Once Upon a Time in Romania, dezvoltat de Iniţiativa România şi Friedrich Naumann Foundation Southeast Europe, cu sprijinul Embassy of Canada to Romania, Bulgaria, and Moldova. 

×
Subiecte în articol: Liviu Plesoianu deputat PSD Kovesi interviu
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close