Antena 3 CNN Actualitate Justiție Departamentul de Stat al SUA critică Legile Justiției. Reacția lui Adrian Ursu: "Informația este transferată de cei care au interes ca realitățile din România să arate apocaliptic"

Departamentul de Stat al SUA critică Legile Justiției. Reacția lui Adrian Ursu: "Informația este transferată de cei care au interes ca realitățile din România să arate apocaliptic"

Departamentul de Stat al SUA critică Legile Justiției. Reacția lui Adrian Ursu: "Informația este transferată de cei care au interes ca realitățile din România să arate apocaliptic"
Sursa foto: foto: Facebook
28 Noi 2017   •   00:08

La scurt timp după ce Departamentul de Stat al SUA a cerut Parlamentului României să renunțe la modificările legilor Justiției, Adrian Ursu, realizator Antena 3, și-a exprimat punctul de vedere referitor la acest subiect. 

"Din păcate, trăim același sentiment, că informația din România nu ajunge corect acolo unde se fac astfel de analize, acolo unde, din pacate, în ultimii ani, s-au și luat decizii în legătura cu România. Există doar anumite canale deschise, anumite canale care funcționează și cu intoxicări și, din păcate, informația care ajunge, fie la Bruxelles, fie la Departamentul de Stat de la Washington, fie în alte zone, este transferată de cele care au interes ca realitățile din România să arate apocaliptic, să arate suficient de îngrijorător încât să necesite un punct de vedere sau chiar o acțiune fermă din partea unor cancelarii sau instituții din lumea democratică. Și în continuare sunt aceleași personaje care sunt transmițătorii acestor mesaje", a afirmat Adrian Ursu la Sinteza Zilei

"De partea cealalta există nu doar o inacțiune, ci o delăsare absolut de neînțeles. Am văzut asta și atunci când a fost vorba despre referendum și atunci când  fost vorba despre șirul nesfârșit de abuzuri din România. Au fost, de asemenea, momente în care mesajele au fost transmise fără a ține cont de realitățile obiective, de faptul că exista o opțiune populară. Din pacate, și acest comunicat al Departamentul de Stat, mânat de bunele intenții de a păstra echilibrul unei justiții corecte în această zonă a Europei, în care SUA au interese militare, economice, strategice. Este afectat de aceeași lipsă de informații corecte pentru că, ce să vezi, Guvernul României, prin Ministerul de Externe, Ministerul Justiției, prin toate celelalte departamente, de asemenea partidele politice din România care sunt ancorate în familii politice europene sau au relații cu formațiuni politice din SUA, nu sunt în stare să-și explice unele dintre acțiuni înainte de a le pune în aplicare".  

"Și atunci, în momentul în care ele sunt metamorfozate în așa-zise amenințări pe care inamiicii lor le prezintă ca fiind riscuri majore pentru independența justiției, așa cum se spune aici, mai chițăie un pic într-o reacție absolut penibilă și inutilă pentru că deja mesajul celor care conduc mult mai bine propaganda a ajuns acolo unde trebuie și de unde se întorc aceste comunicări oficiale. Cred că, dacă s-ar explica la Washington foarte clar ce conțin aceste legi, faptul că nu există nicio acțiune evidentă de a îngrădi libertatea justiției, faptul că s-au copiat chiar modele americane în acest set de decizii legislative pe care vrea sa le ia ministrul Justiției, cred că lucrurile ar fi mai puțin îngrijorătoare și pentru Departamentul de Stat", a mai adăugat Adrian Ursu. 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close