Antena 3 CNN Actualitate Justiție Elan Schwartzenberg scapă de arestul preventiv și de mandatul internațional de arestare

Elan Schwartzenberg scapă de arestul preventiv și de mandatul internațional de arestare

Elan Schwartzenberg scapă de arestul preventiv și de mandatul internațional de arestare
20 Iul 2018   •   13:13

Magistrații Tribunalului București au admis, vineri, solicitarea lui Elan Schwartzenberg și ridică arestul preventiv dispus pe numele acestuia, fiind retrase și cererea de dare în urmărire internațională și mandatul de arestare, după ce decizia devine definitivă. Soluția poate fi contestată.

„Admite cererea de revocare și revoca măsura arestării preventive dispuse fața de inculpatul Emilian Schwartzenberg. Dispune retragerea cererii de dare în urmărire internațională și a mandatului european de arestare emise pe numele inculpatului la momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Cu drept de contestație in termen de 48 de ore de la comunicare”, se arată în decizia de vineri a magistraților Tribunalului București.

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a fost dat în urmărire naţională de Poliţia Română, în anul 2016, poza acestuia apărând pe site-ul Poliţiei la persoane urmărite, fiind parte din procedură, după ce Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui.

Procurorii anticorupţie au cerut, în urmă cu doi ani, arestarea preventivă în lipsă a omului de afaceri Elan Schwartzenberg, acesta fiind cercetat într-o cauză disjunsă din dosarul în care Radu Mazăre a fost trimis în judecată, fiind acuzat că ar fi primit 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă" -, pentru a îl ajuta pe acesta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

×
Subiecte în articol: arest preventiv arestare mandat
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close