Antena 3 CNN Actualitate Justiție Elemente secrete din dosarul lui Mădălin Voicu: "Există suficiente documente pentru scoaterea de sub urmărire penală a cel puțin două persoane"

Elemente secrete din dosarul lui Mădălin Voicu: "Există suficiente documente pentru scoaterea de sub urmărire penală a cel puțin două persoane"

Elemente secrete din dosarul lui Mădălin Voicu: "Există suficiente documente pentru scoaterea de sub urmărire penală a cel puțin două persoane"
Sursa foto: Foto: Facebook / Gelu Diaconu
22 Noi 2016   •   18:37

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a primit, marți, o nouă lovitură în dosarul în care deputatul Mădălin Voicu a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție, conform sursazilei.ro.

Judecătorul de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casație și Justiție, pe masa căruia a ajuns cauza, a decis să o returneze procurorilor anticorupție pentru refacerea actelor de urmărire penală.

Decizia nu este, însă, definitivă și poate fi contestată de DNA.

În dosar apare și numele lui Gelu Diaconu, la momentul respectiv președinte al ANAF, acuzat de abuz in serviciu în acest dosar.

Subiectul a fost dezbătut în ediția de marți a emisiunii La Ordinea Zilei, realizată de Dana Grecu și Radu Tudor.

Octavian Popa, reprezentant ALDE și vicepreședinte al comisiei de control a SRI, a dat o serie de detalii necunoscute din dosarul lui Mădălin Voicu:

“În dosarul lui Mădălin Voicu există suficiente documente care ar putea să determine scoaterea directă de sub urmărire a cel puțin două persoane. Documente oficiale. Eu nu înțeleg de ce acele documente, care demonstrează că totul s-a făcut în colaborare cu acele instituții, nu sunt luate în calcul. Cred că cei de la ANAF au făcut totul ca la carte. Despre ceilalți nu mă pot pronunța. Există documente care atestă că Gelu Diaconu, fostul șef al ANAF, nu are nicio problemă în acest dosar. Eu nu am avut acces la documente, ci la informații. Cei implicați, cei de la ANAF, au cerut o expertiză. Și le-a fost refuzată cererea. Pe motiv că există suficiente documente. Asta știu eu. Cred că Diaconu are suficiente argumente pentru a își susține cauza. Cred că toate instituțiile știau ce face Diaconu, pas cu pas. Cred că și SRI știa.”

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close