Antena 3 CNN Actualitate Justiție Elevii vor studia un manual despre justiţie, realizat de judecătorul Cristi Danileţ

Elevii vor studia un manual despre justiţie, realizat de judecătorul Cristi Danileţ

Elevii vor studia un manual despre justiţie, realizat de judecătorul Cristi Danileţ
Sursa foto: Foto: Facebook/Cristi Danilet
10 Ian 2016   •   11:17

Elevii care se întorc mîine la şcoală, după vacanţa de iarnă, vor avea parte de o surpriză în programa de studii: orele de justiţie vor fi introduse în şcoli anul acesta. 

 
Un manual cu notiunile elementare de drept a fost distribuit gratuit în liceele din Bucuresti si in alte institutii de invatamnant importante din tara. Este vorba de un manual conceput de controversatul judecător CSM Cristian Danileţ. 
 
Ghidul prezintă, într-un limbaj familiar tinerilor, noțiuni legislative elementare despre infractiuni si consecinte juridice, traduse pe intelesul elevilor. Concret, elevii invata ce trebuie sa faca si ce nu trebuie sa faca pentru a sta departe de necazuri 
 
De exemplu, dacă un tânăr decide să se răzbune sau să își facă dreptate singur, trebuie să știe dinainte care vor fi consecințele faptelor sale în termeni juridici:  „(...) Legea nu ne dă voie să ne facem dreptate singuri. Dacă o persoană ne loveşte, nu avem voie să îl lovim înapoi. (...) Codul nostru penal stabileşte că, de la vârsta de 14 ani, copilul răspunde penal", susține Dănileț. 
 
Prin inițiativa sa, judecătorul își propune să îi învețe „pe copii să nu folosească telefonul mobil în timpul orelor, să nu plagieze, să nu încerce să corupă profesorii, plătind obținerea unor note mai mari".
 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close