Antena 3 CNN Actualitate Justiție Eșec major pentru DNA. Procurorii au clasat din lipsă de probe dosarul EADS. Vasile Blaga a scăpat de acuzații

Eșec major pentru DNA. Procurorii au clasat din lipsă de probe dosarul EADS. Vasile Blaga a scăpat de acuzații

Eșec major pentru DNA. Procurorii au clasat din lipsă de probe dosarul EADS. Vasile Blaga a scăpat de acuzații
de S.T.    |    28 Dec 2018   •   11:53

Procurorii DNA au clasat dosarul EADS, în care au fost efectuate cercetări în legătură cu posibile fapte de corupţie săvârşite la încheierea contractului de 750 milioane euro privind securizarea frontierelor.

„La data de 5 noiembrie 2018, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, au dispus clasarea dosarului penal la care faceţi referire (EADS - n.r.), conform art. 16 alin 1, lit. b (fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege) şi c (nu există probe că o persoană a săvârşit infracţiunea) din Codul de procedură penală”, se arată într-un răspuns al DNA.

DNA susţine că, în urma cercetărilor, nu au reieşit probe privind săvârşirea unor fapte de corupţie în dosarul EADS, fiind invocată şi o decizie a Curţii Constituţionale privind abuzul în serviciu.

Iniţial, procurorii au efectuat cercetări în legătură cu sume care ar fi fost primite ca mită de oficiali români în schimbul acordării unui contract companiei EADS, în anul 2004, privind Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat, în valoare de 534 milioane euro, extins în anul 2009 cu 200 milioane euro.

Cercetările în dosarul EADS i-au vizat pe foştii miniştrii de Interne Marian Săniuţă, Vasile Blaga şi Dan Nica.

Ulterior, în anul 2015, DNA a extins cercetările cu privire la implicarea firmei Fujitsu Siemens Computers, deţinută de omul de afaceri Claudiu Florică, unul dintre denunţătorii din dosarul Microsoft. 

×
Subiecte în articol: procurori procurori DNA dosar EADS frontiere
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Noi recorduri termice și risc major de incendii, în Europa. Țările sub Cod roșu
x close