Antena 3 CNN Actualitate Justiție FACIAS luptă cu Ministerul Sănătății în instanță: Peste 20.000 de români afectați de vaccinul anti Covid-19

FACIAS luptă cu Ministerul Sănătății în instanță: Peste 20.000 de români afectați de vaccinul anti Covid-19

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a dat Ministerul Sănătății în judecată, solicitând dezvăluirea detaliilor contractelor de achiziție a vaccinurilor împotriva COVID-19. Mâine, 10 noiembrie 2023, este deja primul termen.

FACIAS luptă cu Ministerul Sănătății în instanță: Peste 20.000 de români afectați de vaccinul anti Covid-19
Sursa foto: hepta
de Alexandra Dima    |    09 Noi 2023   •   16:55

Acțiunea în instanță a FACIAS are o importanță deosebită pentru toți românii afectați în urma vaccinării anti Covid-19 pentru că ea face parte din campania „RESPECT ȘI RESPONSABILITATE”, lansată pentru a oferi sprijin celor afectați.

FACIAS a evidențiat în nenumărate rânduri lipsa de transparență din partea Ministerului Sănătății, atât în legătură cu achizițiile în timpul pandemiei, cât și în ceea ce privește raportarea efectelor adverse ale vaccinurilor. Fundația a solicitat în mod repetat dezvăluirea documentelor contractuale, care ar include informații despre riscurile asociate vaccinurilor. În paralel cu lupta juridică, FACIAS a lansat campania „RESPECT ȘI RESPONSABILITATE” pentru a sprijini persoanele care au suferit efecte adverse în urma vaccinării COVID-19, pledând pentru ca responsabilii să ofere despăgubiri corespunzătoare. Doar în România au fost înregistrate oficial peste 20.000 de persoane care au raportat reacții  adverse la vaccinurile anti-COVID, în timp ce estimările indică peste 1 milion de persoane în situații similare în întreaga lume. 

Ministerul Sănătății neagă evidența

FACIAS a sesizat chiar și DNA împotriva funcționarilor din Ministerul Sănătății care au semnat o adresă oficială în care neagă existența unor contracte încheiate cu furnizorii de vaccinuri împotriva COVID-19. Deși în actele oficiale ale Guvernului României se arată clar existența unui număr de patru contracte semnate cu producătorii cu care Comisia Europeană a încheiat Acorduri de cumpărare, oficiali ai Ministerului Sănătății au atestat faptul că aceste contracte nu există. negarea existenței celor patru contracte în adresa oficială trimisă FACIAS înseamnă că semnatarii adresei au dezinformat și distorsionat realitatea. De aceea, FACIAS a sesizat DNA sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual.

×
Subiecte în articol: FACIAS vaccin COVID-19
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close