Antena 3 CNN Actualitate Justiție Florin Cîțu, Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu vor fi audiați din nou la DNA

Florin Cîțu, Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu vor fi audiați din nou la DNA

Florin Cîțu, Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu vor ajunge din nou la audieri la DNA. Săptămâna viitoare, procurorii încep audierile în dosarul achiziției de vaccinuri.

de Andreea Ştefan    |    Delia Bulgaru    |    09 Dec 2023   •   16:21

Cei trei foști miniștrii au fost puși oficial sub acuzare pentru abuz în serviciu, după ce au dispus achiziționarea unui număr uriaș de seruri inutile în timpul pandemiei.

Urmează în această perioadă ca cei trei suspecți din dosar să poată studia documentele și să vadă cu exactitate detaliile acestui dosar și pentru ce sunt în acest moment suspecți.

De altfel, faptele principale pentru care sunt acuzați sunt de abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu. După această perioadă de studiu a dosarului, procurorii anticorupție îi vor chema pe fiecare în parte pentru a da oficial explicații.

Florin Cîțu, Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu vor trebui să se întoarcă din nou la Direcția Națională Anticorupție pentru a da aceste explicații, însă se vor putea folosi și de acel drept la tăcere.

De altfel, Vlad Voiculescu a precizat în fața jurnaliștilor, atunci când a ajuns la DNA pentru prima dată, faptul că nu va ezita să le spună procurorilor detalii din ce s-a întâmplat în perioada în care a fost ministru, în special în timpul în care au fost făcute acele achiziții.

Ioana Mihăilă a spus că a informat Guvernul printr-un memorandum despre numărul de vaccinuri care poate fi achiziționat, iar de cealaltă parte, Vlad Voiculescu, susține că numărul de vaccinuri care ar fi putut să fie achiziționate nu i-a fost nici măcar adus la cunoștință și deciziile acestea au fost luate de către CNCAV în urma consultărilor cu premierul țării și, bineînțeles, ulterior era informat și președintele care trebuia să își dea acordul.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close