Antena 3 CNN Actualitate Justiție Fost judecător CSM, dezvăluiri incendiare despre presiuni: „Implicarea serviciilor secrete în Justiție echivalează cu o catastrofă pentru democrația noastră”

Fost judecător CSM, dezvăluiri incendiare despre presiuni: „Implicarea serviciilor secrete în Justiție echivalează cu o catastrofă pentru democrația noastră”

Fost judecător CSM, dezvăluiri incendiare despre presiuni:  „Implicarea serviciilor secrete în Justiție echivalează cu o catastrofă pentru democrația noastră”
Sursa foto: Foto: Luju.ro
20 Mar 2017   •   16:18

Dezvăluiri incendiare făcute din interiorul sistemului. Adrian Toni Neacşu, fost judecător şi membru CSM, a vorbit într-un despre disfuncţionalităţile din justiţie. Cele mai importante declaraţii au fost prezentate de Alessandra Stoicescu în emisiunea 100 de minute.

„Uneori deciziile care se dovedesc în cele din urmă bune nu le iei singur, ci ești împins să le ei. Acesta a fost și cazul meu. În altă ordine de idei, justiția funcționează peste tot cu erori. Încă nu s-a descoperit un sistem judiciar perfect, care să mulțumească pe toată lumea. Atât timp cât justiția e făcută de oameni, iar oamenii nu vor fi infailibili, la fel de supusă greșelilor va fi și justiția. La noi însă, totul se întâmplă excesiv, iar multe din aspectele de astăzi ale justiției de zi cu zi sunt monstruoase.  Controlul magistraților de către politicieni este supraevaluat. Dacă un judecător nu se lasă controlat, nimeni nu are ce să-i facă. Deci e strict o problemă personală. Sunt convins că am avut în timp judecători și procurori care au răspuns unor comandamente politice, dar aceasta ca urmare a propriei lor decizii, consimțit, ca să zic așa. Mult mai gravă mi se pare situația judecătorilor care în prezent sunt obligați să procedeze într-o anumită direcție. Judecătorii forțați, șatajați, conduși forțat către o anumită conduită. Iar asta nu o fac politicienii, vă asigur”, susţine Neacşu.  

Întrebat despre legătura dintre SRI-DNA, Neacşu spune că SRI-ul s-a implicat în dezordinea din CSM din 2013.

„Știu câte ceva, probabil mai multe decât majoritatea celorlalți. Am vorbit public despre hotărârile neconstituționale ale CSAT încă din 2014, când nimeni nu înțelegea semnificațiile. SRI-ul s-a implicat în dezordinea din CSM din 2013 și a stabilit învingătorii. Au existat sesizări ale comisiilor din Parlament din partea unor membri CSM pentru abuzurile lor, dar s-au pierdut în câmpul tactic. Eu însumi am fost una din primele victime, dar nu mai contează. Implicarea serviciilor secrete în Justiție echivalează cu o catastrofă pentru democrația noastră, ale cărei dimensiuni le vom înțelege doar peste mulți ani. Prezența SRI în Justiția penală este motivul pentru care cred că trebuie să fim solidari cu judecătorii și să-i protejăm”.

 

×
Subiecte în articol: 100 de minute
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close