Fost lider PDL, condamnat la șase ani de închisoare

26 Feb 2016   •   16:13
Fost lider PDL, condamnat la șase ani de închisoare

Magistrații Curții de Apel Brașov l-au condamnat vineri la șase ani de închisoare cu executare pe fostul deputat de Galați Mihail Boldea, scrie agerpres.ro. 

Sentința poate fi contestată în termen de 10 zile de la primirea acesteia, a precizat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Brașov, judecătorul Răzvan Dicu.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe fostul deputat Mihail Boldea pentru mai multe fapte de corupție, printre care și șantaj și spălare de bani.

În același dosar a fost trimis în judecată și Costache Roșca, fost Roșca Caloenescu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, Valentina Cojocaru și Matei Oprea, administratori la SC Fitoplant 2007 SRL București, Mircea Marosy, administrator la SC Delconi SRL și SC Derek 1 SRL Galați, Ionel Mihăilă, persoană fizică autorizată la Cabinetul individual de contabilitate ''Mihăilă Ionel'' Galați.

DNA susține că, în perioada mai 2000 — mai 2007, Matei Oprea, de profesie pilot aeronave, și Valentina Cojocaru, în calitate de asociați și administratori ai SC Fitoplant și ulterior ai SC Fitocom Serv, s-au asociat în scopul săvârșirii de infracțiuni, având ca rezultat obținerea în mod fraudulos a suprafeței de 39,61 ha, situată în extravilanul comunei Vânători, jud. Galați, aparținând SC Aviația Utilitară Tuzla SA, în vederea valorificării acestui teren.

Parteneri
x close