Antena 3 CNN Actualitate Justiție Fost primar, condamnat la închisoare

Fost primar, condamnat la închisoare

Fost primar, condamnat la închisoare
21 Oct 2016   •   21:28

Gheorghe Nemeș, fostul edil al municipiului Sighetu Marmaţiei a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru sâvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu. Decizia nu este definitivă, scrie DCNews.

Condamnări cu suspendare

Alături de fostul edil al municipiului Sighetu Marmaţiei, în dosarul nr. 2357/100/2014, cunoscut sub numele de dosarul 'Parcometrelor' au mai fost condamnaţi inculpaţii: Ioan Bărbuş - doi ani şi şase luni de închisoare şi interzicerea exercitării unor drepturi şi Mihaela Diana Dunca - un an şi şase luni de închisoare şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Pentru cei trei condamnaţi, Tribunalul Maramureş a dispus suspendarea executării pedepsei cu o perioadă de încercare diferită pentru fiecare dintre cei trei (patru ani şi şase luni pentru Nemeş Ovidiu Gheorghe şi Bărbuş Ioan, respectiv trei ani şi şase luni pentru Dunca Diana Mihaela).

Sentinţa în acest dosar nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Cluj în termen de 10 zile de la comunicare. De asemenea, Tribunalul Maramureş a menţinut în continuare sechestrul asigurator instituit în cursul anului 2014 asupra unei părţi din averile celor trei, până la recuperarea prejudiciului adus municipiului Sighetu Marmaţiei, în valoare de 703.348,78 lei.

×
Subiecte în articol: primar condamnare inchisoare
Parteneri
Cătălin Cherecheş, adus în România!
x close