Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ce trucuri folosea judecătoarea Geanina Terceanu pentru a nu fi descoperită şpaga

Ce trucuri folosea judecătoarea Geanina Terceanu pentru a nu fi descoperită şpaga

Ce trucuri folosea judecătoarea Geanina Terceanu pentru a nu fi descoperită şpaga
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Noi 2015   •   08:38

Geanina Terceanu, judecătoarea care a recunoscut că a primit mită 220.000 de euro de la fraţii Becali, era atât de speriată să nu fie prinsă, încât obliga intermediarii spăgilor să vină deghizaţi la întâlnirea cu ea. 

 
Alţii erau dispuşi chiar să discute cu judecătoarea fără haine pe ei, pentru a nu fi interceptaţi, mai ales că în ultima perioadă era convinsă că procurorii sunt pe urmele ei.
 
La sfârşitul lunii iunie, judecătoarea Geanina Terceanu a fost interceptată de procurorii anticorupţie, în timp ce vorbea chiar pe holul blocului în care locuieşte cu cei care intermediaseră şpaga. 
 
Intermediarii spăgii au mers atunci să vorbească cu judecătoarea, însă, ca să nu fie recunoscuţi au fost nevoiţi să folosească peruci şi ochelari.
 
 
Trucuri pentru a nu fi descoperită şpaga
 
Înainte de a ajunge la ea, am fost împreună cu soţul la magazinul Bucur Obor, de unde am cumpărat o perucă blondă, cu păr de lungime medie (până la baza gâtului) pentru a merge la întâlnirea cu Terceanu Geanina fără a fi recunoscută. De la Obor am mers împreună cu soţul meu la Terceanu Geanina acasă, eu purtând peruca respectivă şi ochelari de vedere pe care nu-i port în mod obişnuit. Am urcat la etajul trei şi am sunat la uşa ei (...). Am rămas în casa scărilor, unde ea ne-a întrebat ce s-a întâmplat, iar soţul meu Doris i-a spus lui Terceanu Geanina să stea liniştită, însă aceasta a insistat să afle de ce am venit, iar eu i-am spus că e vorba de Becali şi că . Terceanu Geanina s-a speriat când a auzit aceste cuvinte spuse de mine şi ne-a zis, ne-a rugat să nu spunem de ea. Terceanu Geanina ne-a mai spus , că .
Sursa: Referatul procurorilor
 
Câteva zile mai târziu, intermediarii şpăgii au revenit la locuinţa judecătoarei Geanina Terceanu. Acesta era însă atât de speriată că ar putea fi interceptată, încât martorii erau dispuşi să discute cu aceasta fără niciun telefon la ei, renunţând chiar şi la haine.
 
 
Trucuri pentru a nu fi descoperită şpaga
 
Manole Gabriela Veronica: Geanina!
Manole Gabriela Veronica: Geanina, te rog din suflet! Geanina! (...) Ce dracu', mă, a înnebunit?
Ploeşteanu Ionel: Ce-ai zis?
Manole Gabriela Veronica: Geanina! Geanina! A înnebunit? Îi fac eu ceva? Mă dezbrac! Spune-i lui Geanina că stăm în curul gol amândouă de vorbă. Că doar nu(...)
Ploesteanu Ionel: A rămas că o duce.
Sursa: Referatul procurorilor
 
Giovani Becali a recunoscut în faţa procurorilor DNA că i-a dat mită judecătoarei Geanina Terceanu. În schimbul celor 220.000 de euro, magistratul i-a achitat pe greii fotbalului în dosarul "Mită în transferuri". 
 
Şi Victor Becali a dat declaraţii în faţa procurorilor. Instanţa a considerat că judecătoarea Terceanu trebuie să rămână în arest preventiv. În interceptări, Geanina Terceanu a recunoscut că a luat banii de la fraţii Becali şi că i-a cheltuit pe toţi.

×
Subiecte în articol: Geanina Terceanu mita
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close