Antena 3 CNN Actualitate Justiție Giovani Becali va fi eliberat din închisoare. Decizia este definitivă

Giovani Becali va fi eliberat din închisoare. Decizia este definitivă

Giovani Becali va fi eliberat din închisoare. Decizia este definitivă
14 Sep 2016   •   15:17

Fostul impresar FIFA Giovani Becali va fi eliberat condiționat, au decis, miercuri, magistrații Tribunalului Ilfov. Sentința este definitivă.

Iniţial, Judecătoria Sectorului 4 a respins, în luna iulie, cererea de eliberare a lui Ioan Becali, însă acesta a făcut contestaţie la Tribunalul Ilfov, având câştig de cauză. De-a lungul timpului, Ioan Becali a făcut mai multe cereri de eliberare, susţinând că are probleme mari de sănătate şi a avut un comportament bun în închisoare.

Libertatea sa ar putea fi însă una de scurtă durată, Giovani Becali fiind cercetat și într-un alt dosar, în care este acuzat de mituirea unui judecător.

Comunicatul Tribunalului Ilfov:

În temeiul art. 587 alin. 1 C. pr. pen. rap. la art. 59 alin. 1 C. pen. din 1969 şi art. 15 alin. 2 din Constituţie, admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Penitenciarul Bucureşti- Jilava cu privire la condamnatul Becali Ioan de sub efectul pedepsei de 6 ani şi 4 luni închisoare aplicată de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală prin sentinţa penală nr. 238/ 2012.

Dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 430/2014 emis de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală.

Atrage atenţia condamnatului asupra consecinţelor nerespectării dispoziţiilor art. 61 C. pen. din 1969.

În temeiul art. 275 alin. 3 C. pr. pen. cheltuielile judicare rămân în sarcina statului.

Fără cale de atac.”

În martie 2014, Giovani Becali a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni închisoare în Dosarul Transferurilor, alături de alţi şapte reprezentanţi ai fotbalului românesc. În prezent, doar Victor Becali şi Cristian Borcea se mai află în detenţie, restul fiind eliberaţi condiţionat.

Potrivit DNA, faptele săvârşite de cei opt oameni din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obţinuţi din transferuri fiind 'spălaţi' prin intermediul unor firme off-shore.

×
Subiecte în articol: Giovani Becali inchisoare
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close