Antena 3 CNN Actualitate Justiție Grefierii ies din nou în stradă. Tribunalul Bucureşti amână procesele

Grefierii ies din nou în stradă. Tribunalul Bucureşti amână procesele

Noi proteste în ţară. Grefierii ies în stradă să ceară măririle salariale hotărâte în instanţă. Între timp, sistemul judiciar rămâne blocat pentru a doua săptămână la rând din cauza protestelor. Judecătorii de la Tribunal au anunțat că vor amâna judecarea tuturor cauzelor, cu excepția celor urgente.

de Ana Ciuvică    |    18 Dec 2023   •   10:52

Sunt proteste în continuare și astăzi în sistemul de Justiție, grefierii vor ieși în stradă. Este deja a doua săptămână când apelează la această formă de protest și spun că vor continua până când li se vor acorda drepturile salariale câștigate prin hotărâri judecătorești definitive.

Am văzut că săptămâna trecută au ieșit în fiecare zi în stradă și astăzi, începând cu ora 10:00, vor ieși din sălile de judecată în fața instituțiilor pentru a-și striga drepturile.

Pe de altă parte, și judecătorii protestează. Știm că începând de vineri au anunțat judecătorii de la Tribunalul București că vor amâna toate cauzele, cu excepția celor urgente. Asta înseamnă că nu se vor mai judeca decât cauzele care implică arestați preventiv sau cauzele cu minori, ordine de protecție, ordonanțe președințiale.

Și judecătorii cer, de asemenea, drepturile salariale câștigate prin hotărâri judecătorești. Spun oamenii din sistemul de justiție că guvernanții nu au luat în calcul aceste drepturi pe care ei și le-au câștigat în ceea ce privește bugetul din 2024.

Urmează să vedem cum vor continua aceste proteste și dacă vor reuși cei din sistemul de justiție să ajungă la guvernanți.

×
Subiecte în articol: greva grefieri Tribunalul Bucuresti
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close