Antena 3 CNN Actualitate Justiție Klaus Iohannis solicită Parlamentului reexaminarea legii privind CSM

Klaus Iohannis solicită Parlamentului reexaminarea legii privind CSM

Klaus Iohannis solicită Parlamentului reexaminarea legii privind CSM
22 Iun 2018   •   12:06

Klaus Iohannis, mişcare de ultimă oră după condamnarea lui Liviu Dragnea. Preşedintele a retrimis la Parlament una dintre legile justiţiei. Este vorba despre legea privind Consiliul Superior al Magistraturii. 

Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii vizează intervenții legislative substanțiale de natură să afecteze funcționarea Consiliului Superior al Magistraturii și rolul constituțional al acestuia, de garant al independenței justiției, exercitarea mandatului de membru al acestei autorități publice, precum și funcționarea Inspecției judiciare.

Totodată, legea cuprinde norme contradictorii, trimiteri la dispoziții inexistente în conținutul Legii nr. 317/2004, dispoziții neclare și/sau necorelate între ele și chiar paralelisme legislative, motiv pentru care se impune reexaminarea acesteia de către Parlament.

„Dacă vorbim despre o miză, nu este suficient. Iohannis se află într-un război declarat cu cei care se află la putere. Cred că președintele ne socotește încă o dată decizii ale CCR. Vorbim aici despre legi care sunt constituționale. Aici, președintele nu face decât o politică pentru a trage de timp, pentru a-și satisface propriile orgolii”, a spus jurnalista Adina Anghelescu.

×
Subiecte în articol: lege justitie Klaus Iohannis
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close