Antena 3 CNN Actualitate Justiție Laura Codruța Kovesi, demascată de denunțătorul din dosarul ordonanței privind modificarea codurilor penale

Laura Codruța Kovesi, demascată de denunțătorul din dosarul ordonanței privind modificarea codurilor penale

Laura Codruța Kovesi, demascată de denunțătorul din dosarul ordonanței privind modificarea codurilor penale
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    10 Feb 2017   •   18:27

Andreea Sava a prezentat vineri, la Antena 3, detalii din dosarul ordonanței de modificare a codurilor penale.

Laura Codruța Kovesi: „Una dintre persoanele care a semnat plângerea s-a prezentat personal la DNA”

„În data de 25 ianuarie, am primit o sesizare de la mai multe persoane fizice cu privire la abordarea unui proiect de adoptare a unui proiect de urgenţă. Potrivit legii, am analizat sesizarea şi am constatat că ea nu întrunea toate condiţiile prevăzute de lege. Ca atare, această sesizare a fost restituită persoanei care a făcut-o. Însă, după câteva zile, una dintre persoanele care a semnat plângerea s-a prezentat personal la DNA, a completat exact aşa cum prevede CPP şi a depus această plângere. Potrivit legii, dacă este o plângere penală care întruneşte condiţiile prevăzute de lege, suntem obligaţi s-o înregistrăm”, a declarat Laura Codruța Kovesi, marţi seară, la Radio România Actualităţi.

KOVESI, DEMASCATĂ DE DENUNŢĂTORUL DIN DOSARUL PENTRU OUG 13

Mihai Polițeanu, denunţător: „Am fost chemat la Direcția Națională Anticorupție, unde am fost audiat”

„Ieri, 1 februarie 2017, am fost chemat la Direcția Națională Anticorupție, unde am fost audiat în legătură cu denunțul penal împotriva lui Sorin Grindeanu, Prim-ministru al Guvernului României, și Florin Iordache, ministru al Justiției în Guvernul României” şi „Amintesc că denunțul a fost semnat de Elena Ghioc, Răzvan Patachi și de mine și a fost depus la DNA în data de 24 ianuarie prin mijloace de comunicare electronică. Pe 31 ianuarie, pentru respectarea deplină a procedurii penale, am depus denunțul și în persoană, la sediul DNA”, a scris Mihai Poliţeanu pe pagina sa de Facebook.

Laura Codruța Kovesi spune că a primit sesizarea pe 25 ianuarie, a restituit-o ca fiind neconformă, iar petentul a venit personal la DNA pentru a completa plângerea.

Mihai Polițeanu spune că a trimis plângerea prin e-mail la DNA în 24 ianuarie 2017, nu pe 25 ianuarie. Pe 31 ianuarie, Polițeanu spune că a depus aceeaşi plângere ca document material, fără să amintească faptul că i-a fost restituită plângerea iniţială.

Potrivit lui Mihai Polițeanu, pe 1 februarie A FOST CHEMAT la DNA pentru a fi audiat în legătură cu denunţul împotriva lui Grindeanu şi Iordache, nu S-A PREZENTAT la DNA pentru a completa plângerea.

Citește și:

Denunţ penal la DNA împotriva lui Sorin Grindeanu şi Florin Iordache

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close