Antena 3 CNN Actualitate Justiție Lucian Onea îşi va continua activitatea de procuror chiar dacă este cercetat pentru constituire de grup infracţional organizat

Lucian Onea îşi va continua activitatea de procuror chiar dacă este cercetat pentru constituire de grup infracţional organizat

Lucian Onea îşi va continua activitatea de procuror chiar dacă este cercetat pentru constituire de grup infracţional organizat
17 Ian 2019   •   14:24

Procurorii CSM au decis ca Lucian Onea, revocat de la DNA Ploieşti, să îşi continue activitatea la structura de la care provine, adică la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, începând cu data de 16 ianuarie, întrucât el e vizat într-un dosar penal de constituire de grup infracţional.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii domnului procuror ONEA LUCIAN - GABRIEL la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina (unitate de parchet de la care provine), începând cu data de 16.01.2019, ca urmare a revocării sale din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti”, se arată în decizia de joi a Secţiei pentru procurori a CSM.

Procurorii CSM au decis şi ca Mioara Laura Bucică, de la DNA Ploieşti, să continue activitatea tot la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, începând cu data de 1 februarie.

Secţia pentru procurori a CSM urmează să se pronunţe pe 30 ianuarie cu privire la o acţiune disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară faţă de procurorii Lucian Onea, fostul şef DNA Ploieşti, şi Laura Bucică, pentru că ar fi cerut ilegal verificarea unei expertize într-o cauză disjunsă dintr-un dosar DIICOT, rezultatul fiind folosit pentru a deschide dosarul Mihaielei Iorga.

Totodată, procurorii CSM au decis, săptămâna aceasta, să admită cererea conducerii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (adjunctul Călin Nistor, cel care asigură interimatul instituţiei) de revocare din funcţia de procuror DNA Ploieşti pentru Lucian Onea.

Decizia vine după ce tot Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, iniţial, respingerea solicitării Adinei Florea de arestarea a procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu.

Fostul şef DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi fostul procuror Mircea Negulescu au fost audiaţi la Secţia de anchetă a magistraţilor din cadrul Parchetului General. Săptămâna trecută, aceştia, alături de alţi procurori de la DNA Ploieşti, au fost informaţi că sunt cercetaţi şi pentru constituire de grup infracţional organizat.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: lucian onea
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close