Antena 3 CNN Actualitate Justiție Magistrații cer experților Comisiei Europene refacerea raportului MCV din 2019. "Conține erori factuale grave"

Magistrații cer experților Comisiei Europene refacerea raportului MCV din 2019. "Conține erori factuale grave"

Cele mai importante asociații ale magistraților din România, AMR, AJADO, UNJR și APR, cer specialiștilor Comisiei Europene refacerea raportului MCV din 2019 pentru că e plin de erori. 

Magistrații cer experților Comisiei Europene refacerea raportului MCV din 2019. "Conține erori factuale grave"
Sursa foto: foto- Pixabay
17 Feb 2020   •   20:52

Această cerință făcută de Asociația Magistratilor din Romania (AMR), Asociația Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului (AJADO), Asociația Procurorilor din România (APR) și Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) a fost exprimată la întâlnirea de pe 12 februarie cu experiții Comisiei Europene aflați în misiune în România. 

Cele patru asociații au susținut că "ultimele rapoarte MCV contin erori factuale grave, având un caracter vădit subiectiv, atât prin modul distorsionat de raportare a unor stări de fapt, cât și prin omiterea unor probleme grave ale justiției din România, a căror existență a fost dovedită și nu mai poate fi ignorată". 

"Fără acest demers strict necesar, nu se va putea vorbi despre rapoarte şi recomandări viitoare în acord cu scopul MCV, continuarea unei prezentări/analize cu evidente accente nereale, de un formalism inutil, nefăcând decât să contribuie la agravarea problemelor din justitie, si nu la rezolvarea acestora", se mai arată în solicitarea celor patru asociații profesionale. 

Citiți aici comunicatul celor patru asociații. 

×
Subiecte în articol: MCV
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close