Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ministrul Justiției îl dă procurorul general pe mâna CSM. Augustin Lazăr, acuzat că o apără pe șefa DNA, Laura Kovesi

Ministrul Justiției îl dă procurorul general pe mâna CSM. Augustin Lazăr, acuzat că o apără pe șefa DNA, Laura Kovesi

Ministrul Justiției îl dă procurorul general pe mâna CSM. Augustin Lazăr, acuzat că o apără pe șefa DNA, Laura Kovesi
de M.Z.    |    14 Aug 2017   •   13:03

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a fost dat pe mâna Inspecţiei Judiciare, din cauza șefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a supărat pe Augustin Lazăr pentru că o ţine pe şefa DNA în brațe și refuză să dea comisiei parlamentare de anchetă dosarul alegerilor prezidențiale din 2009. 

Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a refuzat cererea Comisiei de anchetă prin adresa nr.1792/C/2017 din data 14.07.2017 interpretând în mod eronat prevederi din Codul de procedură penală, Constituție și decizii ale CCR. 

Comisia parlamentară de anchetă a revenit cu o nouă solicitare demontând juridic toate motivele invocate de acesta. De asemenea, în loc să ”colaboreze în realizarea anchetei parlamentare” așa cum stabilește Decizia Curții Constituționale nr. 430/2017 la pct. 35, Augustin Lazăr a emis două postări pe pagina de Facebook a Ministerului Public și un comunicat de presă în care își arogă atribuții ale Curții Constituționale încălcând două decizii ale acestei instituții, respectiv Decizia nr. 428/2017 și 430/2017.

În plus, Procurorul General solicită CSM ca la rândul său să exercite atribuții care îi revin Curții Constituționale și să încalce deciziile amintite mai sus. Comisia parlamentară a solicitat CSM să respingă solicitările domnului Augustin Lazăr, lucru care s-a și întâmplat, Consiliul Superior al Magistraturii respingând toate solicitările Procurorului General.

Primul care a fost audiat de parlamentari a fost Dan Andronic, cel care a făcut dezvăluiri despre întâlnirea şefilor serviiciilor secrete în locuinţa lui Gabriel Oprea.

Pe 24 aprilie, Parchetul a anunțat că a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări „in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și falsificarea documentelor și evidențelor electorale, în dosarul care vizează alegerile prezidențiale din 2009.

Jurnalistul Dan Andronic a spus că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidențiale, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea. El a susținut că Laura Kovesi și Coldea erau preocupați de câștigarea scrutinului de către Traian Băsescu.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close