Antena 3 CNN Actualitate Justiție Monica Iacob-Ridzi renunță la procesul în care cerea întreruperea executării pedepsei

Monica Iacob-Ridzi renunță la procesul în care cerea întreruperea executării pedepsei

 Monica Iacob-Ridzi renunță la procesul în care cerea întreruperea executării pedepsei
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Sep 2015   •   16:46
Fostul ministru al Tineretului și Sportului Monica Iacob-Ridzi a depus o cerere la Tribunalul Ilfov prin care renunță la procesul în care solicita întreruperea executării pedepsei de cinci ani închisoare primite în dosarul legat de organizarea Zilei Tineretului din 2009, informează Agerpres. 

Instanța a luat act de retragerea cererii de întrerupere a executării pedepsei, iar procesul a fost închis.

Ridzi a fost obligată la plata a 163 de lei reprezentând cheltuieli judiciare, în această sumă intrând și taxa de efectuare a unei expertize la INML.

Monica Iacob-Ridzi a deschis un proces la Tribunalul Ilfov în care solicita judecătorilor să-i aprobe întreruperea executării pedepsei, invocând faptul că trebuie să efectueze o serie de investigații medicale care nu pot fi realizate în sistemul penitenciar, deoarece are mai multe probleme de sănătate.

Ea se află la Spitalul Penitenciar Jilava, fiind transferată aici de la Penitenciarul Gherla, din cauza problemelor de sănătate.

Pe 15 februarie, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.

×
Subiecte în articol: Monica Iacob-Ridzi proces
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close