Antena 3 CNN Actualitate Justiție Preşedintele CSM: ”Unica opţiune pentru a depăși momentul este reprezentată de reaşezarea activităţilor instituţionale”

Preşedintele CSM: ”Unica opţiune pentru a depăși momentul este reprezentată de reaşezarea activităţilor instituţionale”

Preşedintele CSM: ”Unica opţiune pentru a depăși momentul este reprezentată de reaşezarea activităţilor instituţionale”
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
30 Aug 2017   •   21:15

Unica opţiune pentru a depăși momentul în care se află Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), în urma scandalului iscat miercuri, este reprezentată de reaşezarea activităţilor instituţionale, potrivit preşedintelui CSM, judecătorul Mariana Ghena.

"Având în vedere situaţia de imposibilitate a asigurării cvorumului legal pentru desfăşurarea şedinţei plenului Consiliului Superior al Magistraturii, programată a avea loc astăzi, 30 august, cu începere de la orele 11, precum şi mesajele publice ale membrilor Consiliului, apreciez că singura modalitate/opţiune echilibrată şi instituţional corectă pentru depăşirea acestui moment, îl reprezintă reaşezarea tuturor activităţilor instituţionale în cadrul procedural reglementat", se arată într-un mesaj al preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena.

Mariana Ghena îşi exprimă încrederea că, din perspectivă instituţională, acest demers va conduce, cu rezultat imediat, la "unitate şi coeziune decizională".

Presupusa intenţie a CSM de a schimba conducerea Inspecţiei Judiciare a dus, miercuri, la un scandal în cadrul Consiliului. Astfel, cinci judecători ai CSM, printre care şi preşedintele instanţei supreme Cristina Tarcea, susţin că au boicotat şedinţa CSM pentru că "nu este pentru prima dată când argumentul numărului majoritar al voturilor exprimate devine mai puternic decât cel al respectării legii".

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: CSM sedinta judecator
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close