Antena 3 CNN Actualitate Justiție Preşedintele ICCJ, despre pragul valoric al abuzului în serviciu: Nu ni s-a cerut un punct de vedere

Preşedintele ICCJ, despre pragul valoric al abuzului în serviciu: Nu ni s-a cerut un punct de vedere

Preşedintele ICCJ, despre pragul valoric al abuzului în serviciu: Nu ni s-a cerut un punct de vedere
27 Iun 2017   •   14:36

Preşedintele ICCJ, Cristina Tarcea, a declarat, marţi, că nu i s-a cerut un punct de vedere cu privire la pragul valoric al abuzului în serviciu, dar „dacă lucrurile vor intra în normalitate”, va exista o colaborare interinstituţională, precizând că mizează pe „înţelepciunea Curţii Constiţionale”.

 „Nu ne-a fost solicitat până acum niciun punct de vedere cu privire la prag (n.red. al abuzului în serviciu), dar poate acum, dacă vor intra lucrurile în normalitate, va opera şi colaborarea interinstituţională”, a spus preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), înaintea şedinţei de plen a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Preşedintele instanţei supreme a subliniat că „oportunitatea ţine doar de competenţa legislativului. Tot Curtea Constituţională (CCR) a afirmat asta. Să mizăm pe înţelepciunea Curţii Constituţionale”.

Miercuri, la ora 10.00, va avea loc prima dezbatere cu reprezentanţii societăţii civile şi ai mediului de afaceri, legat de pragul valoric pentru infracţiunea de abuz în serviciu.

Pe 3 iulie, la ora 10.00, are loc cea de-a doua dezbatere, de data aceasta fiind invitaţi la discuţii reprezentanţii instituţiilor din cadrul sistemului judiciar, asociaţiilor profesionale ale magistraţilor, mediului academic şi profesiilor juridice liberale.

Cele două dezbateri vor avea loc la sediul Ministerului Justiţiei, iar acestea vor fi organizate în contextul în care CCR a publicat motivarea privind abuzul în serviciu, în care se precizează că pasivitatea legiuitorului determină apariţia unor situaţii de instabilitate.

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: prag abuz in serviciu Cristina Tarcea
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close