Antena 3 CNN Actualitate Justiție Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie: „Infracţiunile de corupţie au un nivel ridicat de pericol social, nu au fost graţiate niciodată până acum”

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie: „Infracţiunile de corupţie au un nivel ridicat de pericol social, nu au fost graţiate niciodată până acum”

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie: „Infracţiunile de corupţie au un nivel ridicat de pericol social, nu au fost graţiate niciodată până acum”
04 Mai 2017   •   13:07

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a declarat joi, în legătură cu amendamentele la proiectul Legii graţierii, că infracţiunile de corupţie au un nivel ridicat de pericol social şi nu au fost graţiate niciodată până acum.

Întrebată, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii, despre amendamentele aduse în Comisia juridică a Senatului proiectului Legii graţierii, Cristina Tarcea, a spus că susţine în continuare punctul de vedere exprimat de CSM, scrie News.ro.

"Ca membru al Consiliul Superior al Magistraturii, nu pot decât să am acelaşi punct de vedere cu CSM”, a precizat Tarcea.

Preşedintele ICCJ a mai spus că graţierea este o instituţie prevăzută în Codul penal, care s-a aplicat rar de-a lungul timpului şi, prin definiţie, "s-a aplicat doar infracţiunilor cu grad de pericol social redus".

Tarcea a adăugat că infracţiunile de corupţie au un nivel ridicat de pericol social şi, "prin tradiţie, pentru că ne referim la celelalte legi anterioare, nu au făcut obiectul actelor normative de amnistie sau graţiere".

×
Subiecte în articol: Cristina Tarcea legea gratierii CSM
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close