Antena 3 CNN Actualitate Justiție Procurorul general al României vrea ca dezvăluirile făcute de Daniel Dragomir să facă obiectul unei anchete penale

Procurorul general al României vrea ca dezvăluirile făcute de Daniel Dragomir să facă obiectul unei anchete penale

Procurorul general al României vrea ca dezvăluirile făcute de Daniel Dragomir să facă obiectul unei anchete penale
Sursa foto: Foto: captură video Antena 3
de S.T.    |    31 Oct 2017   •   14:38

Augustin Lazăr vrea ca dezvăluirile făcute de Daniel Dragomir să facă obiectul unei anchete penale.

Mai exact, procurorul General cere ca documentele prezentate de Dragomir în comisia de supraveghere a SRI să ajungă şi pe mâna procurorilor.

Fostul ofiţer SRI susţine că acele documente se referă la culuarele din justiţie, protocolul dintre SRI şi DNA şi la faptul că unii judecători primeau rechizitorii întocmite direct de la agenţii de informaţii.

„Nu ar trebui ca inculpatul (Daniel Dragomir - n.r.) respectiv să fie îndrumat la organul judiciar unde să arate fapte concrete şi persoane concrete? Lucrurile sunt simple, depinde acum ce vrem să facem. Dacă vrea să se apere în acest mod, făcând o agitaţie mare în domeniu, acolo unde ar trebui să fie dezbaterile pentru legi şi pentru ordinea de drept a ţării, sau vrem să clarificăm aceste lucruri adresându-ne organului judiciar, să facă anchete concrete şi, dacă există o persoană care a încălcat legea penală, să fie trasă la răspundere”, a susţinut Lazăr, în plenul CSM, în contextul discutării raportului Inspecţiei Judiciare de apărare a independenţei sistemului judiciar privind afirmaţiile făcute, la un post de televiziune, de Daniel Dragomir.

Întrebat la ieşirea din CSM dacă Parchetul General ar trebui să se autosesizeze în legătură cu afirmaţiile lui Dragomir, Lazăr a răspuns: „Vă rog să observaţi că orice persoană care sesizează o instituţie a statului român trebuie să se refere la fapte concrete şi la persoane concrete. Prin urmare, orice astfel de chestiune este cunoscută de cineva trebuie să se adreseze organelor judiciare arătând, exact aşa cum se arată în Codul de procedură penală, care sunt faptele, care sunt probele despre care are cunoştinţă şi care sunt persoanele în cauză. (...) Orice persoană care este responsabilă de ceea ce spune trebuie să arate despre ce fapte vorbeşte. Trebuie să arate la concret fapta penală şi persoana care a comis-o”, a spus Lazăr.

Citiți și:

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a fost întrebat dacă este mulţumit de activitatea Codruței Kovesi. Iată reacția lui

×
Subiecte în articol: Augustin Lazar daniel dragomir
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close