Antena 3 CNN Actualitate Justiție Procurorul general Augustin Lazăr consideră „necesară” monitorizarea politicienilor

Procurorul general Augustin Lazăr consideră „necesară” monitorizarea politicienilor

Procurorul general Augustin Lazăr consideră „necesară” monitorizarea politicienilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Ian 2017   •   15:45

Ar fi necesară o monitorizare a politicienilor, a declarat luni procurorul general al României, Augustin Lazăr, întrebat cu privire la păstrarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare, scrie Agerpres.

"Din punct de vedere al magistraţilor, aş dori să vă spun că o monitorizare a magistraţilor nu ar mai fi necesară, dar ar fi necesară o monitorizare a politicienilor. Adică este o chestiune de voinţă politică, ştiţi dumneavoastră de ce. Magistraţii îşi fac datoria şi probabil că există anumite persoane care ar dori să îşi pună în practică agenda lor şi nu ar avea nevoie de o chestiune care să îi încurce, cum ar fi MCV-ul", a afirmat Lazăr, după întâlnirea avută cu ministrul Justiţiei, întrebat dacă se impune ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Despre discuţia avută cu ministrul Justiţiei, procurorul general a declarat că a fost una cu caracter general privind problematica administrării Ministerului Public.

"A fost o discuţie cu caracter general privind problematica administrării Ministerului Public, privind problemele legate de buget, privind structurile specializate ale MP care au bugete specifice pentru zonele respective, privind nevoia folosirii resurselor MP într-o manieră raţională, spre exemplu, micile instanţe care sunt pe tot teritoriul ţării şi care nu au oameni, nu au procurori pentru a funcţiona în mod corespunzător şi alte chestiuni de acest gen, care sunt legate de administrare", a afirmat Lazăr.

Întrebat dacă a discutat cu ministrul Justiţiei despre dosarul deschis în urma înregistrărilor cu Sebastian Ghiţă, procurorul general a subliniat că "dosarele concrete nu se discută cu nimeni".

"Dosarele concrete nu sunt discutate cu ministrul Justiţiei. Dosarele concrete sunt instrumentate de procurorul de caz şi nu se discută cu nimeni. (...) Eu personal nu am discutat cu ministrul acest subiect. Poate problematica faptului că este o mediatizare excesivă a unor lucruri şi acest fenomen al telejustiţiei, care este negativ din păcate. Justiţia ar trebui să fie făcută în continuare acolo unde este locul ei", a răspuns procurorul general al României.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close