Antena 3 CNN Actualitate Justiție Revocarea lui Kovesi, explicată pas cu pas de CCR. Judecătorii au terminat redactarea motivării

Revocarea lui Kovesi, explicată pas cu pas de CCR. Judecătorii au terminat redactarea motivării

Revocarea lui Kovesi, explicată pas cu pas de CCR. Judecătorii au terminat redactarea motivării
de S.T.    |    07 Iun 2018   •   12:09

UPDATE - Judecătorii au terminat redactarea motivării.

După ce decizia va fi citită în plenul Curţii Constituţionale, motivarea acesteia ar urma să fie publicată în Monitorul Oficial şi pe site-ul CCR.

În 30 mai, Curtea Constituţională a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele Klaus Iohannis, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

CCR a stabilit că, pentru soluţionarea acestui conflict, preşedintele urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA.

UPDATE - Din clipă în clipă aşteptăm să fie publicată motivarea crucială pentru soarta Laurei Codruţa Kovesi.

Este vorba despre decizia care îl obligă pe preşedinte să o revoce pe şefa DNA, însă surse susţin că acesta nu va avea un termen în care trebuie să o pună în aplicare.

În funcție de decizia președintelui, social-democrații vor decide care sunt pașii următori.

Sunt tot mai multe voci care vorbesc despre suspendarea lui Klaus Iohannis dacă acesta refuză să pună în aplicarea decizia Curții Constituționale.

Ba chiar sunt membri PSD care susțin că deja se strâng semnăturile.

Un avertisment extrem de dur pentru preşedinte a venit şi de la liderul ALDE.

Călin Popescu-Tăriceanu i-a transmis lui Klaus Iohannis că decizia Curţii nu poate fi ignorată şi nu exista soluţie legală decât cea a revocării şefei DNA.

----------------------------

Judecătorii Curţii Constituţionale vor face publică motivarea deciziei care îl obligă pe preşedinte să o revoce pe şefa DNA.

CCR i-a dat dreptate lui Tudorel Toader care a cerut revocarea Laurei Codruţa Kovesi după raportul devastator realizat de minister.

Tot joi, judecătorii CCR ar putea stabili şi termenul limită până la care preşedintele Kalus Iohannis trebuie să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi, aspect ce nu este clar în acest moment.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close