Antena 3 Actualitate Justiție Șefa Direcției IT din ANAF, trimisă în judecată pentru luare de mită

Șefa Direcției IT din ANAF, trimisă în judecată pentru luare de mită

28 Noi 2017   •   15:42
Șefa Direcției IT din ANAF, trimisă în judecată pentru luare de mită

 Ancuţa Anda Macovei, director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei, Comunicaţii şi Statistică Vamală din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor la data faptelor, în prezent director suspendat al aceleiaşi structuri din cadrul ANAF, a fost trimisă în judecată marţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru luare de mită. 

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marţi, procurorii DNA Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a Ancuţei Anda Macovei, la data faptei director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei, Comunicaţii şi Statistică Vamală din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, în prezent director suspendat al aceleiaşi structuri din cadrul ANAF pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. 

Procurorii anticorupţie precizează în rechizitoriul transmis instanţei că, în anul 2010, în calitate de director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei, Comunicaţii şi Statistică Vamală din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, Ancuţa Anda Macovei ar fi pretins, pentru sine şi pentru o altă persoană din conducerea instituţiei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale un procentaj de 25% din valoarea unor contracte de mentenanţă software pentru ca, în schimb, să organizeze procedura de licitaţie astfel încât să fie câştigată de o asociere din care făceau parte şi cele două firme, să asigure buna derulare a contractelor şi efectuarea plăţilor aferente. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close