Antena 3 CNN Actualitate Justiție Șefa DNA, Laura Kovesi, discuții de trei ore cu ministrul Justiției

Șefa DNA, Laura Kovesi, discuții de trei ore cu ministrul Justiției

Șefa DNA, Laura Kovesi, discuții de trei ore cu ministrul Justiției
de M.Z.    |    07 Sep 2017   •   13:20

UPDATE 13.20 - Discuțiile dintre procurorul general al României, Augustin Lazăr și șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, cu ministrul Justiției, Tudorel Toader s-au bazat pe mecanismul MCV, și nu pe controlul de la DNA, potrivit declarațiilor lor.

”A fost un dialog despre discuțiile MCV, vom trimite după-amiază un comunicat la comun. Nu am vorbit despre controlul de la DNA”, a spus procurorul general al României, Augustin Lazăr, la ieșire.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, nu a dorit să facă declarații.

Discuția a avut loc înainte de sosirea în România a comisiei de evaluare a CE în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). 

O nouă misiune de evaluare a Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) va veni în România în perioada 18 - 21 septembrie, pe agenda discuţiilor cu autorităţile de la Bucureşti aflându-se modalitatea de numire a procurorilor şefi ai principalelor parchete, care se regăseşte şi în modificările la legile Justiţiei, precum şi codul de conduită al parlamentarilor, aplicarea criteriilor de integritate şi raportarea Parlamentului la solicitările de ridicare a imunităţii aleşilor.

----------------------------

Știrea inițială 10.19

Procurorul general Augustin Lazăr, şeful DNA Laura Codruţa Kovesi, şi preşedintele CSM Mariana Ghena, au venit, joi, la Ministerul Justiţiei, pentru a avea cu ministrul Tudorel Toader o şedinţă premergătoare sosirii în România a comisiei MCV. 

La sosirea la Ministerul Justiției, procurorul general a spus că ”verificăm ce progrese am făcut în materie de MCV”.

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, nu a dorit să facă declarații presei.

La sfârșitul întâlnirii, este așteptat un comunicat de presă.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close