Antena 3 CNN Actualitate Justiție Şefii Romgaz Târgu Mureş rămân sub control judiciar

Şefii Romgaz Târgu Mureş rămân sub control judiciar

Şefii Romgaz Târgu Mureş rămân sub control judiciar
23 Mar 2016   •   17:23

Tribunalul Mureş a menţinut, miercuri, măsura controlului judiciar faţă de şefii Sucursalei Târgu Mureş a SNGN Romgaz, în frunte cu Avram Pantelimon, directorul sucursalei, care au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu Mureş pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, scrie Agerpres.

Tribunalul Mureş a respins astfel cererile inculpaţilor Avram Pantelimon, Ştefan Ioan, directorul tehnic, Mincan Emil Valentin, şeful Secţiei de Producţie, şi Olaru Ioan Tiberiu, şeful Serviciului Proiectare al Sucursalei, de revocare a măsurii controlului judiciar, dar şi pe cea de ridicare a interdicţiei de a-şi exercita funcţiile pe care activau la momentul în care ar fi comis faptele. 

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mureş, Veronica Ţambrea, a precizat că încheierea nu este definitivă şi poate fi atacată cu contestaţie în 48 de ore de la comunicare. 

DNA a arătat, într-un comunicat transmis AGERPRES, că în primăvara anului 2014, Pantelimon Avram împreună cu inculpaţii Mincan, Ştefan şi Olaru, invocând existenţa unor presupuse defecte şi emanaţii de gaze, au hotărât, în mod nejustificat, ca o lucrare de deviere a unor conducte de aducţiune de la trei sonde, ce trebuia executată de către o asociere din care făcea parte şi Primăria Târgu Mureş, să fie realizată din bugetul propriu al Romgaz. 

Potrivit comunicatului, devierea conductelor era realizată în condiţiile construirii unul cartier (cartierul Belvedere din Târgu Mureş) şi că 'acest lucru a fost posibil prin încălcarea, de către cei patru inculpaţi, a normelor legale privind disciplina financiară şi în construcţii, a legislaţiei specifice din domeniul gazelor naturale şi mai mult, fără să existe o justificare tehnico-economică'. 

'Prin înregistrarea acestor cheltuieli nejustificate în contabilitatea SNGN Romgaz ? Sucursala Târgu Mureş s-a produs un prejudiciu în bugetul acestei societăţi în sumă de 160.649,06 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în favoarea Asocierii care trebuia să execute lucrarea respectivă', au arătat procurorii DNA. 

În cauză, s-a dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor.

×
Subiecte în articol: Romgaz control judiciar
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close