Antena 3 Actualitate Justiție Senatorul Ilie Niță, pus sub control judiciar

Senatorul Ilie Niță, pus sub control judiciar

13 Dec 2017   •   16:41
Senatorul Ilie Niță, pus sub control judiciar
Sursa foto: Foto: captura Youtube

Procurorii DNA Suceava l-au pus miercuri sub control judiciar pe senatorul Ilie Niţă, acuzat de evaziune fiscală, instigare la abuz în serviciu şi efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia. 

Printre obligaţiile impuse senatorului se află şi ca acesta să nu desfăşoare activităţile în exercitarea cărora a săvârşit faptele. 

"În perioada 2012 - 2017, Ilie Niţă, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava şi ulterior senator în Parlamentul României, a exercitat în fapt atribuţiile de administrare şi control al unei societăţi comerciale, deşi, potrivit statutului societăţii, administrator era o altă persoană. Inculpatul a acţionat în aceeaşi manieră şi după intrarea societăţii în procedură de insolvenţă, din dispoziţia judecătorului sindic, deşi prerogativele acestei funcţii au fost preluate de către inculpatul Ivanovici Florin, în calitate de lichidator judiciar", se arată într-un comunicat al DNA.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close