Antena 3 CNN Actualitate Justiție Sorin Oprescu află astăzi dacă va ieşi din arest

Sorin Oprescu află astăzi dacă va ieşi din arest

Sorin Oprescu află astăzi dacă va ieşi din arest
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    24 Sep 2015   •   09:38

Sorin Oprescu află astăzi dacă va ieşi din arest. Edilul suspendat al Capitalei a contestat arestul preventiv şi cere înlocuirea lui cu măsura controlului judiciar. 

 
Între timp, în cazul său a intervenit şi Avocatul Poporului, care s-a autosesizat şi a cerut să fie transferat la un spital din Bucureşti după ce i s-ar fi făcut rău în arest. 
 
Cererea lui a fost însă refuzată, deşi starea sa este gravă şi nu îşi mai simte degetele, susţine avocatul său, care a vorbit despre starea lui Sorin Oprescu, în exclusivitate, la Antena 3. 
 
Primarul suspendat al Capitalei suferă de afecţiuni cardiace şi de diabet de mai bine de 10 ani, iar starea sa s-a agravat în ultimele zile, fapt care i-a determinat pe avocati să solicite transferul său la un spital de stat, pentru investigaţii. 

Sorin Oprescu nu a mai fost dus la Spitalul Militar, după ce transferul a fost anulat, iar cererea a fost plimbată de la o instituţie la alta. Oprescu ar putea fi consultat de un medic astăzi.
 
Avocatul Poporului consideră că decizia celor de la Poliţia Capitalei nu respectă drepturile omului şi a demarat de urgenţă o anchetă în acest caz.
 
Iniţial, una dintre variantele luate în considerare de poliţişti ar fi fost ca Sorin Oprescu să meargă la Spitalul Militar, dar transferul a fost anulat, iar cererea ar fi fost plimbată de la o instituţie la alta. 
 
Starea de sănătate a lui Sorin Oprescu s-a agravat la începutul acestei săptămâni când a fost dus cu duba arestului la spitalul Sf Ioan. Acolo, potrivit surselor medicale, i s-au făcut mai multe analize, dar starea sa s-a agravat ulterior. Primarul suspendat al Capitalei este în arest preventiv de peste două săptămâni, în dosarul în care este acuzat de luare de mită. 

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce procurorii au găsit suma de 25 de mii de euro în maşina şi casa sa.

Oprescu a fost arestat preventiv pentru că judecătorii au considerat că acesta ar putea influenţa ancheta în curs.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie pentru luare de mită. Contestaţia sa la mandatul de arestare se va judeca abia lunea viitoare, pe 14 septembrie. 
 
Sorin Oprescu, născut în 1951, este primar al Capitalei din iunie 2008. El a absolvit Facultatea de Medicină Generală Bucureşti, fiind medic specialist chirurg. Membru al PDSR şi apoi al PSD, el a fost, din iulie 2006, preşedintele PSD Bucureşti, funcţie din care a demisionat după câteva luni, după ce a pierdut în faţa lui Mircea Geoană competiţia pentru funcţia de preşedinte al partidului. 
 
În aprilie 2008, Oprescu a demisionat din PSD pentru a candida ca independent pentru funcţia de primar general al municipiului Bucureşti, iar din iunie 2008 este primar general al Capitalei.

Citiţi şi Sorin Oprescu, interceptat pe holurile DNA. Vezi referatul procurorilor

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu arest luare de mita
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close