Antena 3 CNN Actualitate Justiție Călin Popescu-Tăriceanu: „Sunt nevinovat! Procurorii fac vânătoare”

Călin Popescu-Tăriceanu: „Sunt nevinovat! Procurorii fac vânătoare”

Călin Popescu-Tăriceanu: „Sunt nevinovat! Procurorii fac vânătoare”
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    11 Apr 2017   •   14:24

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, la sediul instanţei supreme, unde a fost prezent pentru un nou termen în dosarul în care este judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului, că procurorii încearcă să obţină denunţuri care îl vizează.

UPDATE 14.20 - Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a ieșit de la audieri.

„Sunt nevinovat în acest dosar. Vreau să se rețină numai adevărul. Acuzațiile aduse de procurori sunt lipsite de orice fel de realitate”, a spus președintele Senatului, marți, după audieri.

„Acuzațiile procurorilor nu au fundament(...). DNA să înțeleagă că trebuie să respecte legea”, a adăugat Tăriceanu.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost audiat de instanţa supremă, în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

UPDATE - Călin Popescu-Tăriceanu a fost pus să explice mai multe interceptări cu el din dosarul retrocedării Pădurii Snagov şi a Fermei Băneasa, în care procurorii îl acuză de mărturie mincinoasă.

Fostul premier este în faţa instanței de mai bine trei ore, timp în care a explicat judecătorilor că nu a fost informat că declaraţia sa de martor va fi folosită pentru a-l incrimina.

Știrea inițială:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, urmează să fie audiat, marţi, de instanţa supremă, în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Şedinţa de judecată în care Tăriceanu va da declaraţii în faţa magistraţilor este programată să înceapă la ora 11.00, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La primul termen al procesului, în 14 martie, preşedintele Senatului a spus că nu recunoaşte învinuirile şi nici nu le înţelege, precizând că nu vrea să fie judecat în procedură simplificată şi că vrea să dea o declaraţie la un alt termen de judecată, instanţa stabilind ca el să fie audiat în 11 aprilie.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016, iar timp de opt luni procesul s-a desfăşurat în procedura de cameră preliminară.

În acelaşi dosar, Dorin Marian, fost consilier prezidenţial în timpul mandatului lui Emil Constantinescu şi fost şef al Cancelariei premierului Tăriceanu, este acuzat de mărturie mincinoasă, însă procesul acestuia a fost disjuns şi se judecă separat la Tribunalul Braşov.

Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/ îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată.

×
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close