Antena 3 CNN Actualitate Justiție Trei dovezi de blat în Dosarului fotbalului. Episodul 3. În care procuroarea învață cablistul ce să obțină

Trei dovezi de blat în Dosarului fotbalului. Episodul 3. În care procuroarea învață cablistul ce să obțină

Trei dovezi de blat în Dosarului fotbalului. Episodul 3. În care procuroarea învață cablistul ce să obțină
07 Iul 2016   •   12:45

Curtea de Apel București a publicat, marți, motivarea deciziei în dosarul Antena Group versus RCS-RDS, magistrații demolând practic acuzațiile formulate de procurorii DNA la adresa Antena 3.

"Curtea nu poate reţine nici vinovăţia persoanei juridice S.C. Antena 3 S.A. cu privire la infracţiunea de complicitate la şantaj de a cărei săvârşire a fost acuzată. (...) Din probele administrate a rezultat că nici o persoană din conducerea S.C. Antena 3 S.A. şi nici un angajat al acestei societăţi nu a avut cunoştinţă despre infracţiunile care fac obiectul cauzei de faţă. În aceste condiţii, S.C. Antena 3 S.A., la fel ca şi inculpaţii Matiescu George Daniel şi S.C. Intact Publishing S.R.L., a acţionat fără vinovăţie, se arată în motivarea judecătorilor de la CAB.

”Decizia arată clar, negru pe alb, că nu e niciun fel de vinovăție. Așa explică curtea”, a spus Mihai Gâdea, directorul Antena 3, într-o intervenție telefonică la emisiunea Esențial.

În același process însă, directorul general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare.

Publicarea motivării sentinței scoate la iveală o serie de documente extrem de interesante din dosar, unele care ar putea răsturna soarta procesului.

Cum se învață un rol

Unul dintre ele se referă la modul în care, pe 21 mai 2013, înainte de ultima întâlnire cu Sorin Alexandrescu, procuroarea de caz îl sună și îl pregătește, îl învăța pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, ce să spună, cum sa facă pentru a-l determina pe Alexandrescu să spună ceva, conform unui scenariu, probabil, întocmit înainte. Ca la teatru.

Iar expertiza audio realizată de un specialist autorizat redă conversația-plan dintre cei doi.

Din aceeași zi datează un sms primit de administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, de la aceeași procuroare, cu alte indicații.

9:57:23: BENDEI IOAN (primeste un alt mesaj): … “Nu vad (ii spune soferului) … ce scrie … ii mesaj asta, nu!? Ce zice ca nu vad.”

9:57:51:    SOFERUL citeste mesajul in mod neinteligibil.

9:58:03:    BENDEI IOAN: “Nu vad …”

9:58:07:    SOFERUL (repeta): “Indiferent de raspunsul lui, cereti ragaz sa vorbiti cu T.”

 

 

 

×
Subiecte în articol: RCS&RDS Antena Group
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close