Antena 3 CNN Actualitate Justiție Vameşii acuzaţi că luau şpagă la găleată, achitaţi de judecători. Lovitură pentru procurorii DNA

Vameşii acuzaţi că luau şpagă la găleată, achitaţi de judecători. Lovitură pentru procurorii DNA

Zeci de vameşi, trimişi în judecată de procurorii DNA în anul 2012 pe motiv că ar fi luat şpagă, au fost achitaţi judecători pe motiv că fapta nu există, după un proces care a durat aproape zece ani.

Vameşii acuzaţi că luau şpagă la găleată, achitaţi de judecători. Lovitură pentru procurorii DNA
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Adi Piclisan
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Noi 2022   •   12:55

Judecătorii de la Curtea de Apel Suceava au decis achitarea persoanelor acuzate de contrabandă cu ţigări de la Vama Siret. Instanţa de judecată a explicat că faptele de care vameşii erau acuzaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie nu există.

Din cele 35 de persoane trimise în judecată, un singur inculpat a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită.

Implicaţi în procesul care a durat aproape zece ani sunt vameşi, poliţişti de frontieră, contrabandişti şi chiar un preot.

16 inspectori şi lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal Siret au fost anchetaţi pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi folosirea informaţiilor ce nu sunt destinate publicităţii. Procurorii DNA îi acuza pe aceştia că i-ar fi ajutat pe contrabandişti să aducă în România cantităţi importante de ţigări.

×
Subiecte în articol: DNA Vama Siret Suceava
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close