Antena 3 Actualitate Kelemen Hunor a răbufnit. Atac fără precedent la DNA

Kelemen Hunor a răbufnit. Atac fără precedent la DNA

20 Oct 2016   •   14:38
Kelemen Hunor a răbufnit. Atac fără precedent la DNA

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că în ultimii ani au existat încercări de intimidare a comunităţii maghiare, fapt care ar arăta că instituţiile statului de drept nu funcţionează bine, transmite Agerpres.

'Noi am văzut în ultima perioadă - şi aici vorbesc de ultimii 3-4 ani - încercări de intimidare la adresa comunităţii noastre. Am spus de foarte multe ori şi de foarte multe ori am fost înţeleşi greşit. Noi credem că demersurile şi încercările de intimidare la adresa primarilor sau a celor aleşi în autorităţile locale nu sunt o întâmplare, nu sunt doar un lucru pe lângă care putem să trecem. Şi aici a fost cazul de la Gheorgheni, cazul de la Miercurea Ciuc, apoi Sfântu Gheorghe şi ultimul caz la Cluj, unde viceprimarul Horvath Anna este suspectată în legătură cu finanţarea campaniei electorale. Pentru astfel de situaţii noi trebuie să mergem mai departe, trebuie să continuăm drumul pe care am pornit şi trebuie să fim mai puternici şi mai solidari decât înainte', a spus Kelemen Hunor.

El a adăugat că în unele cazuri, cum este cel al viceprimarului Horvath Anna, au fost luate măsuri disproporţionate, ceea ce nu s-a întâmplat în cazul altor aleşi.

'Noi nu contestăm dreptul procurorilor de a face cercetări, asta este treaba procurorilor; noi când vedem că măsurile adoptate sunt disproporţionate cu acuzaţiile sau cu presupusele acuzaţii, atunci punem semne de întrebare şi credem că statul de drept, instituţiile statului de drept nu funcţionează bine sau funcţionează cu multe, multe probleme, fiindcă tot timpul măsurile adoptate trebuie să fie proporţionale cu acuzaţiile sau cu presupuse fapte. Şi noi am constatat, şi nu vreau să dau exemple, dar sunt mulţi primari cu acuzaţii mult mai brutale şi cu suspiciuni mult mai bine fundamentate decât cazul doamnei Horvath - noi credem în nevinovăţia domnei Horvath - şi sunt lăsaţi să meargă la serviciu şi-şi fac treaba pentru care au fost aleşi. Deci, noi credem că e nevoie de o întărire a statului de drept şi din acest punct de vedere, fiindcă am constatat măsuri disproporţionate în ultima perioadă', a mai completat preşedintele UDMR.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close