Antena 3 CNN Actualitate Kelemen Hunor: “UDMR susţine o anchetă parlamentară. Proiectul de buget pe 2016 a fost greșit făcut”

Kelemen Hunor: “UDMR susţine o anchetă parlamentară. Proiectul de buget pe 2016 a fost greșit făcut”

Kelemen Hunor: “UDMR susţine o anchetă parlamentară. Proiectul de buget pe 2016 a fost greșit făcut”
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Ian 2017   •   13:30

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că proiectul de buget pentru anul trecut a fost conceput "greşit". El a precizat că Uniunea susține o anchetă parlamentară a comisiilor de buget-finanțe privind bugetul pe 2016, în defavoarea înființării unei comisii de specialitate.

"În acest moment, vorbim despre comisiile de buget şi finanţe din ambele Camere şi nu despre o comisie de anchetă. Dacă se înfiinţează o comisie de anchetă, acest lucru înseamnă că de la bun început plecăm de la premisa că există undeva o încălcare gravă a legii. Dacă comisiile de buget-finanţe, aşa cum au fost stabilite până acum procedurile, încearcă să analizeze ce s-a întâmplat cu bugetul de anul trecut, atunci lucrurile sunt mult mai simple şi mult mai corecte, pentru că acest lucru se propune în acest momen. Plenurile reunite să dea sarcină celor două comisii de specialitate să analizeze ce s-a întâmplat cu bugetul, dacă există această gaură şi din ce cauză, dacă proiectul de buget pentru anul 2016 a fost făcut corect sau nu", a spus Kelemen Hunor la RFI.

El a precizat că bugetul pentru anul 2016 a fost făcut "greşit", fapt pentru care s-a ajuns la o gaură de 10 miliarde, nu pentru că cineva din Executivul condus de fostul premier Dacian Cioloș ar fi furat acești bani.

"Lucrurile aici trebuie căutate, dacă într-adevăr a existat şi există această gaură de zece miliarde. Sigur nu s-a furat o astfel de sumă. Proiectul de buget pentru 2016 era greşit făcut, acest lucru este clar, 100%. Noi şi atunci i-am avertizat pe cei din Guvernul Cioloş (…) că nu este foarte bine făcut acel proiect de buget. De exemplu, pentru Consiliile Judeţene nu au prevăzut nici un leu pentru a echilibra bugetele Consiliilor Locale. Nici măcar la prima rectificare n-au făcut această corecţie”, a explicat liderul UDMR.

 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close