Antena 3 CNN Actualitate Kim Jong Un, apel în lacrimi către femei. Le cere să nască mai mulți copii, pentru a opri scăderea natalității

Kim Jong Un, apel în lacrimi către femei. Le cere să nască mai mulți copii, pentru a opri scăderea natalității

Kim Jong Un a participat la un eveniment dedicat mamelor și a cerut acestora să nască mai mulți copii, pentru a opri declinul natalității.

Kim Jong Un, apel în lacrimi către femei. Le cere să nască mai mulți copii, pentru a opri scăderea natalității
Sursa foto: X
de Roxana Mihăiescu    |    05 Dec 2023   •   17:23

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că este de datoria femeilor să oprească scăderea natalității în țară pentru a întări puterea națională, a anunțat, luni, presa de stat. 

Guvernul intensifică apelul către populație de a avea mai mulți copii.

Kim Jong Un a fost surprins tamponându-și ochii, cu o batistă albă, în timp ce se adresa miilor de femei adunate la Reuniunea Națională a Mamelor din Pyongyang.

”Oprirea declinului natalității și asigurarea unei bune îngrijiri și educații pentru copii sunt problemele de familie pe care ar trebui să le rezolvăm împreună cu mamele noastre”, a declarat Kim Jong-un.

Citește și: UE, avertisment sumbru: "Există risc uriaș de atacuri teroriste de Crăciun"

În timpul discursului său, Kim le-a reamintit mamelor că ”principala lor sarcină revoluționară” este de a le insufla ”virtuțile socialiste” copiilor lor și de a le insufla loialitatea față de partidul de guvernământ.

”Dacă o mamă nu devine comunistă, îi este imposibil să-și crească fiii și fiicele ca și comuniști și să-i transforme pe membrii familiei sale în revoluționari”, a adăugat Kim Jong-un, citat de ABC News.

Coreea de Nord se confruntă cu o criză demografică 

Guvernul Coreei de Nord subliniază că, în ultimul deceniu, rata de fertilitate a scăzut constant, iar asta ar alarma un regim puternic dependent de munca manuală și de serviciul militar.

Rata de fertilitate în Coreea de Nord de situează în jurul valorii de 1,79-1,8 copii pe femeie din 2020, potrivit Fondului Națiunilor Unite pentru Populație și Băncii Mondiale.

În acest an, regimul lui Kim Jong-un a introdus un set de beneficii pentru familiile cu trei sau mai mulți copii.

Practic, aceste familii beneficiază de aranjamente preferențiale pentru locuințe gratuite, subvenții de stat, alimente, medicamente și bunuri de uz casnic gratuite și facilități educaționale pentru copii.

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close