Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis a fost întrebat ce părere are despre eroul român de la Londra. Ce răspuns a dat

Klaus Iohannis a fost întrebat ce părere are despre eroul român de la Londra. Ce răspuns a dat

Klaus Iohannis a fost întrebat ce părere are despre eroul român de la Londra. Ce răspuns a dat
08 Iun 2017   •   07:21

Preşedintele Klaus Iohannis, a declarat, la finalul întâlnirii sale de la Washington D.C.cu membri ai comunităţii românilor din SUA, răspunzând la întrebările presei române prezente la eveniment, că îl admiră pe Florin Morariu, românul care a devenit cunoscut ca urmare a faptelor sale curajoase din timpul atentatului terorist din 3 iunie de la Londra.

"Mi-a plăcut foarte mult şi recunosc că am văzut reportajele şi l-am admirat. E demn de toată aprecierea. Astfel de oameni cu un curaj civic ieşit din comun sunt exemple extraordinar de frumoase şi pentru tânăra generaţie," a declarat şeful statului.

Întrebat fiind dacă a luat în considerare decorarea lui Florin Morariu, preşedintele a replicat: "E o idee, de ce nu?!".

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, miercuri, la o întâlnire cu membri ai comunităţii românilor din Washington D.C., organizată la Ambasada României din capitala SUA.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează, în perioada 4-9 iunie, o vizită în Statele Unite ale Americii, elementul central fiind întrevederea oficială cu liderul de la Casa Albă, Donald Trump.

Mai devreme în cursul zilei de miercuri, şeful statului a participat la Washington, D.C. la dezbaterea "20 Years After - The Relevance of the Romanian - U.S. Strategic Partnership in the Current International and Security Context", dedicată aniversării a două decenii de la încheierea parteneriatului strategic bilateral, găzduită de Heritage Foundation.

La întâlnirea cu membrii comunităţii române au mai participat soţia preşedintelui român, Carmen Iohannis, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans G. Klemm, fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti Mark Gitenstein, consilierii prezidenţiali Dan-Andrei Muraru şi Bogdan Aurescu, precum şi şeful SRI, Eduard Hellvig.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Florin Morariu Klaus Iohannis
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close