Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis a hotărât: Starea de alertă va fi prelungită! Ce le transmite românilor

Klaus Iohannis a hotărât: Starea de alertă va fi prelungită! Ce le transmite românilor

Klaus Iohannis a făcut declarații de presă după întâlnirea de urgență convocată la Palatul Cotroceni. Președintele a anunțat prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. De asemenea, șeful statului atrage atenția românilor și îi roagă să se protejeze.

Klaus Iohannis a hotărât: Starea de alertă va fi prelungită! Ce le transmite românilor
Sursa foto: Hepta
de Maria Sabu    |    15 Iul 2020   •   15:36

„Nu doar că nu scade numărul bolnavilor, ci crește, este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare. Nu se prevede acum introducerea de noi restricții cum, din păcate, având această evoluție, nu poate fi vorba de a introduce noi relaxări”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, președintele României a spus că se dorește continuarea măsurilor ce vor duce la revigorarea economică.

„Nu vor fi luate măsuri care inhibă economia. Guvernul are în pregătire și o să prezinte la momentul oportun noi acte normative și hotărâri care pun în practică programul de revigorare economică prezentat”, a continuat șeful statului.

Klaus Iohannis, trei lucruri pentru români:

„Situația epidemiologică nu este bună. Ați văzut că am avut și astăzi peste 600 de persoane care au fost detectate cu Covid-19. Este mult, este foarte mult și, în acest context, dragi români, vreau să vă spun trei lucruri: protejați-vă, protejați-vă și protejați și pe alții”, a spus Iohannis.

„Purtatul măștii, păstrarea distanței, sunt metode sigure pentru a opri răspândirea acestei epidemii. Respectați normele”, a continuat președintele.

 

Klaus Iohannis dă vina pe PSD pentru numărul mare de infectări

Iohannis a susținut marți că PSD tergiversează carantinarea și tot ce face e să reclame că legea nu e bine făcută.

”Una peste alta, putem să constatăm că PSD tergiversează această discuție.

Trebuie să recunosc, mă surprinde cinismul. Ce se întâmplă de fapt este că PSD privează guvernul de un instrument foarte important, absolut necesar în contextul epidemiei. Vă spun drept, este șocant, fiindcă această tergiversare, prin care PSD vrea să pară important sau interesant, poate să coste viața a zeci sau sute de Români.

×
Subiecte în articol: sedinta stare de alerta Klaus Iohannis
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close