Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis a promulgat legea utilizării datelor pasagerilor de avion. Ce informații vor fi colectate

Klaus Iohannis a promulgat legea utilizării datelor pasagerilor de avion. Ce informații vor fi colectate

Klaus Iohannis a promulgat legea utilizării datelor pasagerilor de avion. Ce informații vor fi colectate
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    23 Noi 2018   •   20:44

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care reglementează datele pasagerilor din transportul aerian care vor fi colectate pentru prevenirea infracţiunilor de terorism şi a altor infracţiuni grave, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Legea prevede obligaţia ca toate companiile de transport aerian să trimită următoarele date din registrul cu numele pasagerilor: codul de rezervare, data rezervării sau a emiterii biletului, data programată a călătoriei, numele şi prenumele asociate rezervării, adresa şi informaţiile de contact - număr de telefon, adresă de email asociate rezervării, toate informaţiile privind forma de plată inclusiv adresa de facturare, itinerarul complet de călătorie, informaţiile din profilul „client fidel", agenţia prin care a fost cumpărat biletul, numărul locului, toate informaţiile cu privire la bagaje.

Autorităţile la care pot ajunge datele pasagerilor sunt, potrivit legii: Poliţia Română, Poliţia de Frontieră Română, DGPI, DGIA, DGA, SRI, SIE, Ministerul Public şi Direcţia Generală a Vămilor.

 

×
Parteneri
Cunoscută cafenea din București, închisă de ANPC
x close