Antena 3 Actualitate Klaus Iohannis a renunțat la ceremonia dedicată Revoluției de pe 20 mai, după ce a fost contestat

Klaus Iohannis a renunțat la ceremonia dedicată Revoluției de pe 20 mai, după ce a fost contestat

17 Mai 2019   •   11:20
Klaus Iohannis a renunțat la ceremonia dedicată Revoluției de pe 20 mai, după ce a fost contestat

Klaus Iohannis a renunțat la evenimentul de pe 20 mai, de comemorare a victimelor de la Revoluția Română, după ce a fost contestat.

Președintele a decis să amâne momentul omagial pentru o dată ulterioară, pentru a elimina orice suspiciune cu privire la asocierea Revoluției Române cu perioada electorală în care ne aflăm. 

„În ultimele zile, în spațiul public au apărut speculații cu privire la oportunitatea organizării, pe 20 mai a.c., la Palatul Cotroceni, a ceremoniei solemne în cadrul căreia, la 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989, anul 2019 urma să fie declarat „Anul omagierii victimelor comunismului”.

Pentru a elimina orice fel de suspiciune cu privire la asocierea Revoluției Române cu perioada electorală în care ne aflăm în prezent și din profund respect pentru toți cei care au luptat pentru democrație și libertate în anii tiraniei comuniste, Președintele Klaus Iohannis a decis să amâne evenimentul pentru o dată ulterioară.

Încă de la preluarea mandatului, Președintele României a acționat constant pentru condamnarea crimelor și abuzurilor aparatului represiv al regimului comunist, precum și pentru omagierea victimelor totalitarismului. 

Președintele Klaus Iohannis consideră că lecțiile trecutului nu pot fi ignorate, iar asumarea corectă a istoriei și a ororilor pe care comunismul le-a produs în România trebuie să reprezinte pentru noi toți un exercițiu civic permanent”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close