Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: Am putea folosi fonduri UE pentru extinderea facilităţilor de primire a refugiaţilor

Klaus Iohannis: Am putea folosi fonduri UE pentru extinderea facilităţilor de primire a refugiaţilor

Klaus Iohannis: Am putea folosi fonduri UE pentru extinderea facilităţilor de primire a refugiaţilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Sep 2015   •   14:23
Şedinţa CSAT, în care se discută poziţia României în criza refugiaţilor, în contextul refuzului autorităţilor române de a accepta cotele obligatorii, a avut loc, joi, la Palatul Cotroceni.

La finalul şedinţei, preşedintele a precizat că “nu putem să considerăm cotele obligatorii o soluție la problema migraţiei".

Klaus Iohannis a mai spus că UE ar putea obliga România să primească mai mulţi refugiaţi decât "am oferit noi locuri".
"Dacă se întâmplă aşa ceva, atunci este clar că trebuie să întreprindem ceva. (...) S-a vehiculat ideea de a folosi fonduri UE pentru extinderea facilităţilor de primire a refugiaţilor sau de a folosi fonduri europene pentru construirea altor centre de primire pentru refugiaţi", a declarat preşedintele.

Administraţia Prezidenţială a informat, miercuri seară, că pe ordinea de zi a şedinţei CSAT sunt incluse subiecte referitoare la planul de implementare a Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării pentru perioada 2015 - 2019, intensificarea fenomenului imigraţionist la frontiera României şi măsuri privind gestionarea situaţiei, Carta Albă a Apărării şi Strategia Naţională de Ordine şi Siguranţă Publică 2015 - 2020.
   
Conform sursei citate, în şedinţa CSAT vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională, iar la finalul acesteia şeful statului va susţine o declaraţie de presă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat public încă de zilele trecute, dar şi în discursul susţinut miercuri în Parlament, o parte a temelor care vor fi discutate în CSAT, principalul subiect fiind răspunsul României la criza refugiaţilor.
   

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close