Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: Revenirea la normalitate depinde de succesul campaniei de vaccinare

Klaus Iohannis: Revenirea la normalitate depinde de succesul campaniei de vaccinare

Klaus Iohannis susține la această oră, la Palatul Cotroceni, o conferință de presă.

Klaus Iohannis: Revenirea la normalitate depinde de succesul campaniei de vaccinare
Sursa foto: Presidency.ro
de Gabriel Dano    |    12 Ian 2021   •   17:59

"Este prima dată când ne reîntâlnim după sărbători și tocmai de aceea încep prin a vă transmite multă sănătate și speranța că 2021 va fi anul revenirii la o viață normală. De modul în care vom reuși să accelerăm anumite schimbări în perioda următoare va depinde eficiența guvernării pe întregul mandat de patru ani.

Avem două direcții majore: pe de o parte trebuie să stopăm pandemia și aceasta ține de reușita campaniei de vaccinare care se află în plină desfășurare. Pe de altă parte, trebuie să repornim în forță toate sectoarele economice și să începem reformele promise", a spus Klaus Iohannis, la începutul conferinței.

Șeful statului a precizat că aceste două direcții sunt, de fapt, profund interconectate.

"Succesul vaccinării populației este cel care va genera, într-o foarte mare măsură, capacitatea de a relua toate activitățile economice și sociale grav afectate în aceste luni. Viziunea noastră, a mea și a echipei guvernamentale, este de a asigura României acces semnificativ la fondurile europene și un buget centrat pe investiții, pe dezvoltarea infrastructurii și pe sprijinirea mediului de afaceri", a mai spus Iohannis.

Președintele a subliniat că este nevoie de birocratizare și digitalizare pe toate palierele.

Coronavirus în România, 12 ianuarie 2021. Crește numărul de decese

Coronavirus în România, 12 ianuarie 2021. Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimul bilanţ al pandemiei de coronavirus în România. Până astăzi, 12 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 676.968 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 605.045 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.697 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Știre în curs de actualizare

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close