Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: "Avem o problemă cu legile justiției"

Klaus Iohannis: "Avem o problemă cu legile justiției"

Klaus Iohannis: "Avem o problemă cu legile justiției"
31 Ian 2018   •   17:44

Iohannis a acordat un interviu în care a vorbit despre oportunitățile României după ce Marea Britanie părăsește UE și despre posibilitatea intrării țării noastre în Schengen. 

"După ce Marea Britanie părăsește Uniunea rămân câteva locuri în Parlamentul European.  În Parlamentul European s-a eliberat o propunere care pentru România înseamnă un loc în plus care, după părerea mea, este un compromis bun și eu aș fi de acord să mergem mai departe cu această propunere", a declarat președintele României. 

În ceea ce privește declarația lui Juncker referitoare de ridicarea mecanismului de cooperare și accederea României în spațiul Schengen, Iohannis a spus că "Avem două dosare, MCV ține de Comisia Europeană și ține, evident, și de felul în care președintele Juncker vede lucrurile. Deci cred că putem să fim optimiști. Depinde în mare măsură de noi, dacă avem suficientă înțelepciune să avem o legislație pe justiție care este și modernizată și rezonabilă și poate fi acceptată în varianta cea mai bună. Formatul de negociere este dat instituțional de MCV pe aceste temeri. Aceste discuții pe justiție nu ajută dosarul  Schengen. Dacă vor strica sau nu rămâne de văzut. Părerea mea e să ne ocupăm de legile justiției, să le facem bune în primul rând pentru români".

×
Subiecte în articol: Iohannis romaniei
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close