Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, întrebat dacă se impune carantina în București: Problematică e nu măsura în sine, ci efectul economic

Klaus Iohannis, întrebat dacă se impune carantina în București: Problematică e nu măsura în sine, ci efectul economic

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat, duminică dimineață, dacă se impune carantina în Capitală, având în vedere că mai multe localități din Ilfov au aplicat această măsură din cauza creșterii mari a numărului de cazuri de coronavirus, județul fiind al doilea din țară la rata de infectare. 

Klaus Iohannis, întrebat dacă se impune carantina în București: Problematică e nu măsura în sine, ci efectul economic
de Georgiana Adam    |    22 Noi 2020   •   12:15

În capitală, incidența cazurilor noi la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, era la nivelul zilei de ieri de 5,88.

"Carantinarea este o măsură complexă de restricționare a circulației în esență, care permite controlul răspândirii pandemiei într-o localitate", a răspuns președintele Klaus Iohannis, duminică, întrebat dacă în următoarele săptămâni Capitala riscă să intre în carantină.

"Avem deja de câteva săptămâni măsuri de carantinare luate și primele rezultate au început să apară. Acolo unde s-au luat măsuri de carantinare, creșterea aceea necontrolată de cazuri de pe o săptămână pe alta, în toate cazurile, a încetat, urmând să se mențină restricțiile până când numărul de infectări începe să scadă, dar nu doar într-o zi, ci în mai multe zile consecutive, în așa fel încât să se poate considera că infecția nu se mai răspândește galopant. 

Este o măsură care și-a dovedit eficiența, însă problematică este nu măsura în sine, ci efectul economic, fiindcă restricționările respective au un efect economic negativ măsurabil. De aceea experții recomandă, după o analiză atentă, foarte amănunțită, unde se impune și unde nu se impune carantinarea", a explicat preşedintele.

"Din păcate, sunt destul de multe localități care acum sunt propuse pentru carantinare, dar cred că peste tot într-un timp relativ scurt, de regulă două, trei săptămâni, lucrurile reintră într-o oarecare normalitate, deci pandemia nu dispare, însă se reintră pe cifre care corespund mediei naționale și, în acest fel, putem să ținem epidemia sub control, acționând local și regional pentru aceasta", a menționat șeful statului.

×
Subiecte în articol: carantină București Klaus Iohannis
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Putin nu vrea pace în Ucraina și amenință că va merge „până la capăt”
x close